szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.06.06.  
2551 alkalommal olvasva
A kórház zavartalan működése továbbra is biztosított

Mint ismert a Nádem Kft-vel 2011-ben elszámolási vita keletkezett, melynek összegét Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata beszámítás útján kívánta érvényesíteni. A beszámítást a Nádem Kft. mindvégig vitatta, ugyanakkor a hőszolgáltatás megszüntetését kezdeményezte, továbbá sajtó útján és egyéb módon utalt arra, hogy a hőszolgáltatást 2011. május-júniusában megszünteti.

A személyes egyeztetés tartalmából kiderült továbbá, hogy míg a város eleget tett a 2010. év egészére vonatkozó fizetési kötelezettségének, addig a Főgáz Rt. részéről adott tájékoztatás szerint a Főgáz Rt. részére már a 2010. november és december hónapok sem kerültek a Nádem Kft. részéről kifizetésre.

A Réthy Pál Kórház és Rendelőintézet betegeinek ellátása egyetlen pillanatra sem kerülhet veszélybe, s számtalanszor kértük a Nádem Kft-t, hogy a közöttünk levő elszámolási vita különüljön el a szolgáltatás folyamatos biztosításától, és az illetékes Békés Megyei Bíróság döntse el a jogvitát.

Erre válaszul a Nádem Kft. mereven elzárkózott a kérdés részben peren kívüli megoldásától, részben pedig attól, hogy a Réthy Pál Kórház folyamatos betegellátását egyetlen körülmény se veszélyeztesse.

A Nádem Kft. magatartása mintegy 180 ezer lakos mindennapjait, egészségügyi ellátását érinti, így nem is várható el a kórháztól, hogy a hőszolgáltatás zavartalan biztosításáról ne gondoskodjon akkor, amikor a szolgáltatás nyújtására kötelezett a kötelezettsége felhagyását helyezi kilátásba.

A mai napon egyértelművé vált, hogy a Főgáz a gázszolgáltatást nem biztosítja a Nádem Kft. fizetési kötelezettségének elmaradása miatt, így Békéscsaba polgármestereként azonnali intézkedéseket helyeztem kilátásba.

A Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet az átmeneti időszakban is zavartalanul működik majd, hiszen az intézmény rendelkezik mindazzal az infrastruktúrával, amely lehetővé teszi a kórház elsődleges feladatát, a betegek gyógyítását.


Tisztelettel:

Vantara Gyula


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.047seconds