szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.06.30.  
2564 alkalommal olvasva
Indulnak a lakossági rákötések!

Fontos állomásához érkezett a város legátfogóbb fejlesztése: a több mint egy éve tartó munkálatok eredményeként elindulhatnak a lakossági rákötések. A szennyvízberuházás sajtótájékoztatóján megtörtént az első hivatalos rákötési engedély átadása, a következő napokban, hetekben Békéscsaba közel 400 háztartása számára nyílik meg a lehetőség, hogy kapcsolódjanak a projekt keretében megépülő szennyvízhálózathoz. Ez még csak a kezdet, a beruházás előrehaladásával további közel tízezer csabai háztartás követheti majd az „első fecskék” példáját.

Új fejezet kezdődött a békéscsabai szennyvízberuházás több mint egy éves történetében: elindulhatnak a lakossági rákötések, elsőként közel 400 csabai háztartás köthet rá a város megújuló csatornahálózatára. Az érintett területeken megépültek a gyűjtővezetékek, házi bekötővezetékek, valamint elkészültek a csatornarendszer működtetéséhez, a szennyvíz továbbításához szükséges nyomóvezetékek, szennyvízátemelők is. Az elkészült csatornaszakaszokon emellett szigorú, többlépcsős ellenőrzésre is sor került annak érdekében, hogy a csabaiak megbízható, üzembiztos hálózatot vehessenek használatba.

A szennyvízberuházás sajtótájékoztatóján megtörtént az első hivatalos rákötési engedély átadása Zdolik Jánosné csabai lakos részére. „A következő napokban közel 400 csabai család kapja kézhez a rákötési engedélyt. Számukra, és a későbbiek során, a beruházás keretében csatlakozó további többezer háztartás számára egy korszerűbb, tisztább és egészségesebb élet lehetősége nyílik meg.” – mondta el a rendezvényen Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere az engedély átadásakor.

Az első 400 rákötési engedély kiküldésére július elején kerül sor Békéscsaba M1, M2, M5 és M23 átemelő körzetében, az itt lakók a házi szennyvízhálózat kiépítésével csatlakozhatnak a város korszerű csatornarendszeréhez. A lakossági rákötések ezt követően már folyamatosak lesznek, miután a megépült csatornaszakaszokon minden szükséges ellenőrzés megtörtént és a tulajdonosok kézhez kapták az engedélyt.

Nagyon fontos, hogy – bár sok esetben az ingatlantulajdonosoknak úgy tűnhet, hogy utcájukban a munkálatok lezárultak - rákötni csak azután szabad a csatornahálózatra, miután arról a projektiroda által kiküldött személyre szóló, hivatalos levélben az ingatlan tulajdonosa értesítést kapott, hogy a csatorna megépült és műszaki átadása megtörtént. – hangsúlyozta Sztankó Ilona, a projektiroda vezetője.

A csatornarákötésekben a lakosság partnere a Békés Megyei Vízművek Zrt., a békéscsabai csatornahálózat és szennyvíztisztító telep üzemeltetője. A Dél-Alföld legnagyobb regionális víziközmű szolgáltatója a házi csatornarendszer kiépítésének műszaki előírásai mellett a rákötés folyamatáról és a cég által biztosított lakossági akcióról is tájékoztatja a fogyasztókat a projektiroda által megküldött hivatalos levélben. Nagy László, a szolgáltató műszaki vezérigazgató-helyettese arra hívta fel az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy a házi csatornahálózat kiépítésekor nemcsak azért érdemes betartani a Vízművek által közreadott műszaki előírásokat, mert ennek hiányában a szolgáltató szakemberei nem veszik át üzemeltetésre a bekötéseket, hanem azért, mert a megfelelő műszaki tartalommal kiépített rendszerek hosszú éveken át problémamentesen fognak üzemelni az ingatlantulajdonosok örömére.

Egy másik nagyon fontos szempont, hogy aki az értesítést megelőzően ráköti házirendszerét a városi csatornahálózatra, szabálytalanságot követ el, és ezzel többek között kizárja magát a Vízművek által biztosított lakossági akcióból. Akik szabályosan és az értesítést követően rövid idő alatt rákötnek a rendszerre, térítésmentesen élvezhetik a szennyvízelvezetés nyújtotta kényelmet. A Békés Megyei Vízművek Zrt. ugyanis minden olyan új rákötőnek 5 hónapig ingyenes használatot biztosít, aki az értesítéstől számított 3 hónapon belül elvégzi a rákötést. Aki ennél is gyorsabb, s az értesítést követő 1 hónapban szabályosan ráköt a rendszerre, az ingyenes 5 hónap mellett egy ajándéksorsoláson is részt vesz, amelyen egy kis szerencsével értékes háztartási gépek gazdája lehet.


2018.04.27.
3701 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3494 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3616 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.045seconds