szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.09.05.  
2824 alkalommal olvasva
Új tanév, új iskola Képgaléria

A terveknek megfelelően befejeződött a volt 2. Számú Általános Iskola felújítása. Az európai uniós támogatással megvalósuló, közel 536 millió forintos összköltségű komplex beruházás eredményeként korszerűsítették az intézmény épületeit, fejlesztették eszközrendszerét. A megújult intézmény – mely a 2. és 10. számú iskola összeolvadásával jött létre – Kazinczy Ferenc Általános Iskola néven várja a diákokat, tanárokat és szülőket. A projekt zárórendezvényén meghívott vendégek ismerkedhettek meg a felújított intézménnyel. A szeptember 2-ai tanévnyitó ünnepségen pedig Vantara Gyula polgármester köszöntötte a diákokat, szülőket és pedagógusokat.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008-ban adott be pályázatot a 2. Számú Általános Iskola fejlesztésére (DAOP-4.2.1/2/2f-2f-2009-0004), amelynek eredményeként 482 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Dél-alföldi Operatív Program „Alapfokú nevelés-oktatási intézmények és gimnáziumok infrastruktúrájának fejlesztése" című pályázat keretében. A projekt összköltségvetése 536 millió forint volt, 90%-os támogatási aránnyal. Az önrészt az önkormányzat biztosította.

A fejlesztés szükségszerűségét indokolta, hogy az intézményben közel 30 éve nem történt komolyabb építési tevékenység. Az épületszerkezetek elavultak, üzemeltetésük gazdaságtalan volt. A korábbi eszközállomány túlnyomó része szellemileg és fizikailag elhasználódott.
A felújítás mind a 29 tantermet, egy csoportszobát, a tornatermet, az ebédlőt, a zsibongót, a könyvtárat, a tanári szobákat és az udvart érintette. A projekt az alábbi munkálatokat tartalmazta: akadálymentes parkolóhelyek kialakítása, tetőfedés cseréje, homlokzat hőszigetelése, falak szigetelése, padló- és falburkolatok cseréje, épület akadálymentesítése, fűtési rendszer és villanyhálózat korszerűsítése, tantermek strukturált kábelezése, játszóudvar kialakítása, nyílászárók cseréje, vizesblokkok felújítása, eszközbeszerzés (új asztalok, székek).
A 2010 júniusában megkezdett fejlesztés a tervekkel összhangban, zavartalanul bonyolódott le. A kivitelezővel való hatékony és rugalmas együttműködésnek köszönhetően a felújítási munkálatok a tanévkezdésre befejeződtek. Mindezeknek köszönhetően zavartalanul megkezdődhet a tanítás az immáron összevont Kazinczy Ferenc Általános Iskolában.
A beruházás eredményeként az épület megújult, a diákokat új, korszerű berendezések és eszközök segítik a tanulásban. A projekt eredményeiből részesülnek egyrészt az intézmény tanulói, rajtuk keresztül a szüleik, továbbá az intézmény dolgozói, a sajátos nevelési igényű (SNI) és halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) gyermekek, valamint a város minden iskoláskorú tanulója, hiszen az iskola több városi rendezvénynek is házigazdája.

„Városunk számára kiemelt jelentőséggel bír a korábbi 2. Számú Általános Iskola fejlesztése. A felújításnak köszönhetően az intézmény a XXI. századi követelményeknek megfelelve Békéscsaba Megyei Jogú Város egyik legmodernebb iskolája lett, ami a diákok, tanárok és szülők számára is számos előnyt biztosít.” − mondta Kiss Tibor, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere.

„Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a 2011/2012-es tanévet a korábbiaknál sokkal jobb körülmények között kezdhetjük meg. Biztos vagyok benne, hogy régi és új diákjaink is érezni fogják, mennyivel másabb egy esélyegyenlőséget biztosító épületben, korszerű eszközök között tanulni, és mindez segíti majd őket abban, hogy felnőttként eredményesebben érvényesülhessenek.” – mondta Szeleczki Erzsébet, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola igazgatója.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

2-es_iskola_01.jpg
2-es_iskola_02.jpg
2-es_iskola_03.jpg
2-es_iskola_04.jpg
2-es_iskola_05.jpg
2-es_iskola_06.jpg
2-es_iskola_07.jpg
2-es_iskola_08.jpg
2-es_iskola_09.jpg
2-es_iskola_10.jpg
2-es_iskola_11.jpg
2-es_iskola_12.jpg
2-es_iskola_13.jpg
2-es_iskola_14.jpg
2-es_iskola_15.jpg
2-es_iskola_16.jpg
2-es_iskola_17.jpg
2-es_iskola_18.jpg
2-es_iskola_19.jpg


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3502 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3629 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.068seconds