szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.09.11.  
2592 alkalommal olvasva
Tájékoztató Békéscsaba Megyei Jogú Város lakossága részére polgári védelmi riasztási gyakorlás végrehajtásáról

Településünkön, ahogy az ország keleti felében szinte mindenhol, az elmúlt évek katasztrófavédelmi eseményei kapcsán folyamatosan védekezési feladatok ellátására volt és lesz szükség mind a téli, mind pedig a tavaszi vizek kártételei idején, illetve a rendkívüli időjárási helyzetek kezelése során.
A sikeres védekezés egyik alapfeltétele, hogy a hivatásosok mellett kellő számú helyi lakos is részt vegyen a munkálatokban.
Ennek érdekében a település lakosságából – a polgári védelemről szóló 1996. évi XXXVII. törvényben kapott felhatalmazásom alapján, egy esetleges védekezés esetére – kijelöltem a polgári védelmi szolgálatba beosztásra kerülők körét.
Tájékoztatom a lakosságot, hogy 2011. október 11-én a településen megalakított polgári védelmi szervezetek riasztási gyakorlatot tartanak.
A gyakorlás célja a lakosságból megalakított és határozattal ellátott települési polgári védelmi szervezet tájékoztatása, illetve a riasztásban érintettek gyakoroltatása, valamint a beosztottak személyes adatainak a pontosítása.
Annak érdekben, hogy az elérhetőségek biztosítottak legyenek, az önkormányzatnak folyamatosan naprakész adatbázissal kell rendelkeznie, ezért 2011. október 11-én a polgármesteri hivatal dolgozói, illetve azok a személyek, akik a települési polgári védelmi szervezetbe be vannak osztva és riasztási feladatokra vannak kijelölve, a polgári védelmi szolgálatról szóló általános tájékoztatóval és ADATLAP kitöltésével keresik fel otthonaikban az érintetteket.
A gyakorlás idején katasztrófavédelmi feladatok tényleges végrehajtására nem kerül sor, a riasztás ellenőrzése és az adatok egyeztetése történik.
A településünkön élők és azok értékeinek védelme közös érdekünk, ezért kérem az Önök szíves együttműködését most, és egy esetleges veszélyes esemény kezelése esetén a jövőben is!

Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.051seconds