szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.10.13.  
2408 alkalommal olvasva
Tisztelt sportolni vágyó polgárok!

Mindenki tudja: az Európai Unió, a magyarság jövőjéért felelős állami vezetők, a civil és társadalmi szervezetek, a sport irányában elkötelezett sportegyesületekről nem is beszélve, hogy a magyarság egészségügyi helyzete egyre rosszabb. Életminőségünket komoly veszélyek fenyegetik, táplálkozásunk, mozgásszegény életmódunk sok fogadkozásra kényszerített talán mindannyiónkat – elsősorban szilveszteri ígéretek formájában. Idézhetném az Európai Unió figyelemre és követésre méltó állásfoglalásait, hivatkozhatnék az Alkotmányra, a kormányzat nagyívű terveire, pályázatokra, amelyeken rendszeresen részt vesznek a sport irányában már elkötelezett céltudatos barátaink. A jelenlegi kormányzat sok intézkedést megtett már, és még többet tervez a „Sportoló nemzetért”, ahogy azt jelmondatában is megfogalmazta.
A demokrácia azonban időigényes „intézmény”, a pénzszűke tovább húzza –halasztja azt, amelynek rég meg kellett volna valósulnia: feltételeket, kedvet biztosítani minél több embernek a mozgáshoz.
Ezért döntöttünk úgy Békéscsaba város politikai és szakmai vezetői, hogy összefogunk az iskolákkal, nem várunk tovább: a rendelkezésre álló városi sportpályákon kívül a hétköznapokon és hétvégéken szabad iskolai sportudvarokat is bevonjuk a mozgásra váró közösségek, családok, baráti körök, civil és sportegyesületek lehetőségeinek bővítésére. A helyszínek kiválasztásánál arra törekedtünk, hogy minden városrészben várja „tárt kapukkal” – bizonyos szabályok betartása mellett – az iskola az aktív mozgást szerető, vagy attól már elszokott közönséget.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának kezdeményezésére október 15-től (azaz már a szombati napra) lehetőség nyílik a város hat oktatási intézménye sportudvarának igénybevételére.
Az új sportterek megnyitásának célja: a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése, a szabadidősport segítése, új sportolási lehetőségek biztosítása. Ennek érdekében a létesítmények ingyen használhatóak.
A programban az alábbi oktatási intézmények vesznek részt: a Petőfi utcai Általános Iskola, a Kazinczy Általános Iskola (az egykori 10-es iskola sportudvarával), az Erzsébethelyi Általános Iskola (a Rózsa utcai telephely sportudvarával), a Lencsési Általános Iskola (a volt Szabó Pál Téri Általános Iskola sportudvarával), a Gerlai ÁMK és a Békéscsabai Szakképző Iskola (Trefort Tagiskolája sportudvarával).

A sportudvarokat kizárólag előzetes regisztráció alapján lehet használni. Regisztrálni a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályán lehet, a nyitottsportudvar@bekescsaba.hu e-mail címen. A helyszínt és az időpontot legalább 36 órával az igénybevétel előtt le kell foglalni.

A város honlapján megtalálható az aktuális táblázat, mely a szabad pályákat és időpontokat rögzíti, valamint a pályahasználat rendjét is itt tekintheti meg: Klikk!

Az intézmények szorgalmi időszakban, hétköznapokon 16.30 órától sötétedésig (de legkésőbb 19.00 óráig) fogadják a sportolni vágyókat. A hét végéken, szombati napokon van lehetőség a sportolásra: 14.00 órától sötétedésig (de legkésőbb 19.00 óráig). Az iskolai szünetekben való sportudvar-igénybevétel lehetősége a város honlapján megtalálható lesz.
Miután az önkormányzat és az iskolák is jól működő rendszert akarnak, a változtatás jogát fenntartjuk. Az esetleges módosításokról az érdeklődők a város honlapján a lehető legpontosabban tudnak majd tájékozódni.


Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.048seconds