szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.10.27.  
3580 alkalommal olvasva
Kétmilliárdos kórházfejlesztés Békéscsabán Képgaléria

Az elmúlt években sikeren megvalósult pályázatok folytatásaként, ezúttal több mint kétmilliárd forintos beruházással gyarapodik a békéscsabai Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet – jelentette be dr. Becsei László főigazgató főorvos a fejlesztési projekt nyitórendezvényén.

A békéscsabai kórház most induló bővítése a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében kiírt, a „Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban” című pályázat lehetőségeit használja ki. Növelve a kórház szakmai színvonalát, korszerűsítve a betegellátás megvalósulását, és megteremtve a költséghatékony gazdálkodás feltételeit.
A pályázat tíz százalékos, 227 millió forintos önrészét Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint fenntartó saját költségvetéséből biztosítja – mondta dr. Kerekes Attila az önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke, Támogató döntését a város annak tudatában hozta meg, hogy ezzel a jövőben is biztosítható lesz a kórház ellátási térségében elért kimagasló szakmai színvonalat.
Az ellátás racionalizálása során valósul meg a központi technológiai tömb fejlesztése, az egynapos sebészeti részleg kialakítása, a járóbeteg szakellátások integrálása, a betegirányító rendszer bevezetése és az informatikai-infokommunikációs fejlesztés. Az új épülettömb földszintjére kerülnek a műtétes szakmákhoz (szemészet, ortopédia, nőgyógyászat, aneszteziológia) tartozó szakellátók. Így a jelenlegi széttagoltság és a zsúfolt elhelyezés megszűnik, továbbá biztosítottá válnak a kulturált, nyugodt várakozási feltételek.
Az intenzív osztály új műtőblokkjának létrejötte optimális távolságú betegút kialakítását teszi lehetővé. A sürgősségi betegellátás feltételeinek emelését hozza az ide tervezett high tech berendezések szolgálatba állítása is. Önálló szervezeti egységként kerül kialakításra az egynapos sebészeti részleg, ahol két és háromágyas szobák mellett a központi műtőblokkban két folyamatosan működő műtő is helyet kapott.
A beruházáson belül nyolcszázhetven millió forintot fordítanak eszközbeszerzésre. Ezek közt csúcstechnológiát képviselő 3D-s képalkotó berendezések vásárlása és teljes sterilizáló géppark cseréje is szerepel. A pályázat további eredményeként a 32 új gépjárműparkoló lesz Gyulai úton, informatikai rendszer tárhelyének bővítésére és szakmai oktatóterem kialakítására is sor kerül. A nővérhívó rendszer cseréje, IP telefon rendszer bevezetése, az épületfelügyelet fejlesztése és az orvosi gázellátás felújítása is megvalósul.
A pályázat megvalósulásának ütemterve szerint az új épület kialakítása 2012. első felében kezdődik és várhatóan kilenc hónapig tart majd. A műtőfelújítás szakaszos lezárásokkal két, a patológia átalakítása ideiglenes hűtő-boncterem épület biztosításával pedig három hónapot vesz igénybe. A 2013 áprilisában befejeződő, 2 273 991 490 Ft összköltségvetésű pályázat megvalósulását az Európai Unió és a Magyar Állam támogatta.

2011_projektnyito_rethy_01.jpg
2011_projektnyito_rethy_02.jpg
2011_projektnyito_rethy_03.jpg
2011_projektnyito_rethy_04.jpg
2011_projektnyito_rethy_05.jpg


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.046seconds