szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.11.09.  
2391 alkalommal olvasva
Fórum a sportfinanszírozásról

A 2011-es társasági adót érintő változások lehetővé teszik a nyereséges (társasági adó megfizetésére kötelezett) vállalkozások számára, hogy „adójukkal” az öt látványsportág – jégkorong, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, vízilabda – egyesületeit támogassák. A témában a békéscsabai vállalkozások számára Lukács Zsuzsanna, a Nemzeti Sportintézet főigazgató-helyettese tartott előadást a napokban Békéscsabán, a városháza dísztermében.

Vantara Gyula, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelent cégek vezetőit. Elmondta: a parlament néhány hónappal ezelőtt módosított néhány sportfinanszírozással kapcsolatos törvényt, ezek az új jogszabályok pedig új lehetőségeket nyitnak öt látványsportág szövetségei és egyesületei számára. Felhívta a jelen lévők figyelmét, hogy 2012-ben lesz 100 éves a Békéscsaba Előre, s jó esély nyílik arra, hogy a centenárium évében újra élvonalbeli futballcsapata legyen a városnak. Amennyiben a jelen lévő cégek e célt fontosnak tartják, kérte, támogassák azt.
A Nemzeti Sport-intézet főigazgató-helyettese, Lukács Zsuzsanna a társasági adót érintő változásokról, a csapatsportágak támogathatóságáról, a cégek számára származó előnyökről beszélt. Elmondta: nem vállalkozói többletköltségekről, azaz egyesületi szponzorációról van szó, hanem arról, hogy a cégek számára egyébként is befizetendő társasági adó egy részét a vállalkozások nem a központi büdzsébe fizetik be, hanem valamely helyi sportszervezet számára biztosítják. E döntés a támogató számára is előnyökkel jár, hiszen adókedvezményt érvényesíthet.
Megtudtuk azt is, a program rendkívül népszerű, hiszen mindösszesen 1600 kérelem érkezett a szövetségekhez, s mintegy 95 milliárd forintot igényelnének a sportszervezetek. Az előadó a békéscsabai „pályázókkal” kapcsolatos adatokat is ismertette, mely szerint 2 kézilabda, 1 kosárlabda, 4 labdarúgó és 1 vízilabda klub készítette el szakmai anyagát, s összesen 263,5 millió Ft-ot remélnek támogatási összegként.
A fórum zárásaként dr. Kovács Mihály, a Békéscsaba 1912 Előre SE elnöke tájékoztatta a megjelenteket arról, honnan indult, s hová tart a jövőre 100. születésnapját ünneplő sportegyesület.


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3631 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.049seconds