szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.11.09.  
2501 alkalommal olvasva
Mesterfokú Tornászbajnokság Békéscsabán

Hosszú évek óta nem volt olyan jelentős tornaverseny Békéscsabán, mint amilyen november 11–12-én, a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban lesz: a városban kerül ugyanis megrendezésre a 2011. évi országos Mesterfokú Tornászbajnokság szerenkénti döntője. A viadal sztárja – aligha kétséges – a 2-szeres világbajnok, többszörös Európa-bajnoki aranyérmes lólengő, Berki Krisztián, valamint a békéscsabai Böczögő Dorina lesz.

Az elmúlt esztendőkben – elsősorban anyagi okok miatt – nem láthattunk tornaversenyt Békéscsabán. Az újságokban persze rendre olvashattuk, milyen nagyszerűen szerepelnek a csabai tornászok a különböző világversenyeken és országos megmérettetéseken, ám személyesen megszemlélni, mily ügyesek is a lányok, csak annak volt lehetősége, aki autóba szállt s a verseny helyszínére utazott. Távol Békéscsabától.
Most úgy tűnik, változott a helyzet. A Magyar Torna Szövetség, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Torna Club Békéscsaba közös szervezésében, november 11-én és 12-én, a Békéscsabai Városi Sportcsarnok ad otthont a legjelentősebb honi viadalnak, az országos Mesterfokú Bajnokságnak. A színvonalas szórakozás annál is inkább garantált, mert a Mesterfokú Bajnokságot (amelyet a Prolan Kupáért vívnak majd a sportolók) mind a nők, mind a férfiak valamennyi szerén megrendezik, azaz lesz gerenda, felemás korlát a hölgyeknél, gyűrű, korlát és lólengés az uraknál, illetve talaj és ugrás mindkét nem számára. Sőt még olyan sportággal is megismerkedhetnek a kilátogatók, amilyet Békéscsabán még nem láthattak, hiszen a gumiasztalosok is Csabán rendezik bajnokságukat.
Korábbi és jelenlegi sztárok jönnek el, látványos tornász, táncos és ugró bemutatók, színes programok egészítik majd ki az eseményt, azaz nem csupán a torna szerelmesei élvezhetik majd a kétnapos sportrendezvényt, hanem mindenki, aki szép és tartalmas hétvégi elfoglaltságra vágyik.
A sportolók mellett neves fellépő is látható-hallható lesz: szombaton Lola szórakoztatja a versenyszámok között a publikumot.
A „fő vonalat” azért természetesen a sport, a színvonalas torna adja, erre garancia, hogy a nemrégiben véget ért tokiói világbajnokság magyar válogatottjának valamennyi tagja potenciális résztvevője a Mesterfokúnak (a kvalifikációt a viadalra a november 9-ei országos bajnokság biztosítja). Így itt lesz majd Berki Krisztián 2-szeres világbajnok, ötszörös Európa-bajnok, a világ lólengésének jelenlegi legnagyobb alakja, de tapsolhatunk a legnagyszerűbb magyar (békéscsabai!) tornásznőnek, Böczögő Dorinának is
Mesterfokú Bajnokságot különben eddig két alkalommal rendeztek Békéscsabán – a legutóbbit majd’ 20 éve –, ez lesz a harmadik. Remélhetőleg, hasonló sikerélményekkel gazdagodunk, mint az előző két alkalommal, amikor is mindkétszer csabai lányok nyújtották a legemlékezetesebb produkciót: az elsőn a sztár, kétség kívül Kovács Krisztina volt, míg második alkalommal, az akkor még csak 13 esztendős, később Európa-bajnoki címet is nyert Varga Adrienn.
A verseny november 11-én 16.00 órától, illetve november 12-én 10.30 órától kezdődik. Belépőt vásárolni – 500,- Ft.-os áron a helyszínen, a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban lehet majd. A diákok és a nyugdíjasok ingyen tekinthetik meg a rendezvényt.


2018.04.27.
3701 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3495 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3616 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.064seconds