szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.11.17.  
2576 alkalommal olvasva
2012 a sport éve lesz Békéscsabán

- Nagy idő, nagy eredmények. – fogalmazott Kiss Tibor alpolgármester az Előre jövő évben esedékes 100. születésnapja kapcsán, amelynek alkalmából egy egész éven át tartó rendezvénysorozattal ünnepel a város. A már idén megalakult 12 fős Centenáriumi Bizottság elnöke hozzátette, hogy terveik szerint jövőre minden a sportról szól majd a megyeszékhelyen méltón megünnepelve ezzel a nagy múltú klub száz éves fennállását.

’80-as években az ország első tíz kiemelt sportegyesülete közé tartozó Békéscsabai Előre Spartacus 2012-es centenáriumát a tervek szerint nem szürke protokoll események sorozatával ünnepelné a város sporttársadalma. Egy egész éven át zajló ünnepi programsorozat főbb irányai körvonalazódnak az előkészítésben szerepet vállaló 17 városi sportág szakosztályai, az önkormányzat és az Előre Kft., valamint a szurkolók és a Centenáriumi Bizottság összefogása nyomán. A rövid- és hosszabb távú célok között olyan programok szervezése szerepel, amelyek „visszacsempészhetik” a város lakóinak életébe a sport szeretetét, amelyek szélesebb körben is ismertté és elismertté tehetik a város komoly sporthagyományait és eredményeit, s amelyek egy egész éven keresztül képesek „porondon” tartani a nagyszabású ünneplés alapgondolatát, mely szerint a „2012. Békéscsabán a sport éve”.

A már most biztos programelemek között szerepel egy állandó Előre-emlékkiállítás létrehozása, amely a belvárosban, a sajtótájékoztató helyszínéül is szolgáló Cathy’s kávéházban várja majd látogatóit. A januárban megnyíló és egészen december 31-ig látogatható emléktárlat helyszínén egy szurkolói központot is létrehoznak, ahol a helyi sport múltjával, jelenével és jövőjével kapcsolatos közösségi eseményekre számíthat a sportkedvelő közönség. A közös „meccsnézések”, a szurkolói találkozások és a szintén ide tervezett iskolai csoportfoglalkozások mellett sportéleti előadásokon is részt vehetünk a Cathy’s-ben, amelyeken egykori és jelenlegi sportolókkal találkozhatunk. A jövő év során összesen tizenkét kiemelt sportrendezvényt szerveznek a centenáriumra építve, amelyek között olyan válogatott és nemzetközi mérkőzések szerepelnek, amelyek kapcsán komoly érdeklődésre lehet számítani. A város minden sporteseményén és a nagyrendezvényeken is, így például a Csabai Kolbászfesztiválon, a Csaba Expo-n és a Sörfesztiválon szintén megjelenik majd a 2012-es esztendő centenáriumi üzenete, ünnepi hangulata. A sport évének keretében újraindulnak az iskolák között zajló kispályás focibajnokságok, a komoly hagyományokat ápoló városi gyermekrajz verseny és kiállítás is a sport, az olimpia és természetesen a 100 éves Előre témakörei épül majd. 2012 októberében egy Ünnepi Közgyűlés és egy Előre Bál zárja majd az egy éves programsorozatot a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.
A kivételes rendezvénysorozat finanszírozása kapcsán az önkormányzat hozzájárulása mellett pályázati forrásokra, nagyszponzorok támogatására és a központi költségvetésből érkező extra bevételekre számít az Előre Centenáriumi Bizottság. A rendezvény startpisztolya élesítve, hiszen a mai napon jelentek meg azok a pályázati felhívások, amelyek a centenáriumi címer tervezésének, a centenáriumi dal (Előre Himnusz) szövegezésének és az ünnephez kapcsolódó könyvek megjelenésének témaköreiben kerültek kiírásra.

forrás: Csabai Mérleg online


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3502 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3629 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.065seconds