szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2009.11.30.  
2407 alkalommal olvasva
Felgyúltak a fények a város karácsonyfáján

Advent első vasárnapján meghitt hangulat uralkodott a Városháza előtt felállított karácsonyfa árnyékában. Kicsik és nagyok, fellépők és nézők egyaránt várták, hogy a gyertyák betöltsék funkciójukat, fényt, meleget, hangulatot biztosítsanak. A várakozás időszakának kezdetét jelentő ünnepségen a Penza Lakótelepi és Dr. Becsey Oszkár Utcai Óvoda fellépői léptek először színpadra, megalapozva ezzel a karácsonyi hangulatot. A gyermekek után Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere mondta el ünnepi gondolatait:
Újra eltelt egy esztendő. Bár még enyhe az idő, tél tábornok lassan itt kopog az ablakunk alatt. Még két nap és beköszönt december. Azonban a tél beköszönte egyben az advent kezdetét is jelzi.
Az advent a karácsonyi várakozás ideje, amely maga is ünnep.
Mai világunkban sokan azt gondolják, hogy a várakozás azt jelenti: hiányban élni. És egyre kevesebben értik, hogy a várakozás szóban a remény is benne van. Vagyis a hiány kiegészül, a várakozás beteljesedik.
Ez a ma kezdődő négyhetes időszak felvezeti számunkra az ünnepet.
Ráhangol és felkészít bennünket a karácsonyra.
Vasárnaponként hétről-hétre meggyullad egy-egy gyertya az adventi koszorún. Ezzel egyre nagyobb fényt sugározva szobánkba, otthonunkba, lelkünkbe, életünkbe….


A Szent László Utcai Általános Iskola és Óvoda tanulói saját készítésű mézeskaláccsal kedveskedtek az összegyűlteknek.

Hajtman Ildikó énektanár dalban és prózában adta át ajándékát, majd a Trefort Ágoston Fiúkórus ünnepi dalcsokrát hallgathatták az ünnepre hangolódni vágyók, végezetül pedig közös éneklés alapozta meg az adventi hangulatot. Az előadás közben kigyúltak a fények a 10 méteres karácsonyfán, s ünneplőbe öltöztek a fák is.
A jelen lévő ünneplők forralt borral, teával és pogácsával kezükben beszélgethettek, gyönyörködhettek a meseszép fényekben, s immár „hivatalosan” is elkezdődött az adventi időszak.

Boldog, nyugalmas, örömökben gazdag adventet, és áldott, békés karácsonyt kívánunk Békéscsaba valamennyi polgárának!


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3631 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.067seconds