Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.12.07.  
1306 alkalommal olvasva
Önkormányzati teljesítménymérés 2011

A Magyar Progresszív Intézet 2010-ben első ízben végezte el 23 budapesti kerület és 23 megyei jogú város átfogó elemzését. Akkor ennek apropóját az önkormányzati választások adták, idén pedig elsősorban azt vizsgálták, hogy tavaly óta hogyan változott a helyzetük, illetve hogy a kormányváltásnak van-e valami nyoma az önkormányzatok működésében.

részletek:

Adatgyűjtési tapasztalatok
"...A vizsgált önkormányzatok átláthatósága a fentiek alapján sokat javult egy év alatt. 2010-ben a 23 budapesti kerület és a 23 megyei jogú város transzparencia indexátlaga 37,59 százalék volt, azonban idén ez a szám már 48,2 százalék. Az idei jobb szereplés nemcsak az átlagban mutatkozott meg. Míg tavaly csak három önkormányzat ért el 100 százalákos eredményt (13. kerület, Békéscsaba, Szeged), addig idén rajtuk kívül a legjobbak között további nyolc önkormányzat található..."

Útépítés
"...Az ezer főre jutó épített kilóméterek tekintetében három megyei jogú város is átlag fölött teljesített, miközben az összes budapesti kerület átlag alatt... Az idei kutatás részben a tavalyi megállapításokat erősítette meg, azonban az is jól látszik, hogy mindösszesen Békéscsaba szerepel idén is a legjobban teljesítő öt önkormányzat között..."


teljes tanulmány: ITT


2018.02.13.
65 alkalommal olvasva