szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.12.09.  
7087 alkalommal olvasva
Javultak a közösségi közlekedés feltételei - buszmegálló-felújítások és -akadálymentesítések Békéscsabán és környékén Képgaléria

A Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás nevében Völgyi Sándor alelnök köszöntötte a megjelenteket a városháza dísztermében „A közösségi közlekedés feltételeinek javítása a békéscsabai kistérségben” elnevezésű projekt záró rendezvényén. A társulási tanács még 2009 végén döntött, hogy pályázatot nyújt be a közösségi közlekedés fejlesztésére, autóbusz megállók építésére, felújítására, valamint az ehhez kapcsolódó létesítmények megvalósítására. A kivitelezőnek januárban adták át az építési területet, s november 15-én megtörtént a műszaki átadás, a használatbavétel is.

A beruházás összköltsége 131 millió forint volt. A nyolcvanöt százalékos vissza nem térítendő pályázati támogatás összege pedig 111 millió forint. Ebből Békéscsabán 60 millió forintos fejlesztés jutott: tíz buszmegálló építése, illetve felújítása, valamint akadálymentesítése valósult meg. További három települést – Újkígyóst, Kétsopronyt és Csabaszabadit – is érintő, a közösségi közlekedés feltételeit nagyban javító beruházást valósított meg a társulás. A kivitelező a Duna Aszfalt Kft., a tervező Varga Zsolt, a műszaki ellenőr a Körös Road Kft. részéről Szabó Gábor volt.
A projekt megvalósult eredményeiről dr. Banadics Attila projektmenedszer elmondta, hogy Békéscsabán, a Szarvasi úton három buszmegálló (ebből kettő a Tesconál), egy a Kazinczy utcánál, a Szarvasi út folytatásában a Békési úton a kifelé vezető oldali buszmegálló, illetve a Bartók Béla úton további négy megálló, valamint a Dobozi úton a tsz-nél és Gerlán az iskolánál lévő buszmegálló felújítása és akadálymentesítése történt meg. A további tagtelepüléseken valamennyi buszmegálló felújítása megvalóult: Újkígyóson huszonegy millió forint, Kétsopronyban huszonhárom millió, Csabaszabadiban pedig tizenkét millió forint értékben.

buszmegallofejlesztes_01.jpg
buszmegallofejlesztes_02.jpg
buszmegallofejlesztes_03.jpg
buszmegallofejlesztes_04.jpg
buszmegallofejlesztes_05.jpg
buszmegallofejlesztes_06.jpg
buszmegallofejlesztes_07.jpg
buszmegallofejlesztes_08.jpg
buszmegallofejlesztes_09.jpg
buszmegallofejlesztes_10.jpg
buszmegallofejlesztes_11.jpg
buszmegallofejlesztes_12.jpg


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.069seconds