Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.12.14.  
3064 alkalommal olvasva
Ülést tartott a Magyar Olimpiai Bizottság

A napokban tartotta soros ülését a Magyar Olimpiai Bizottság. A testület békéscsabai delegáltja, Vantara Gyula polgármester tájékoztatást adott a közgyűléssel kapcsolatos történésekről.

A Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésen tiszteletét tette Schmitt Pál köztársasági elnök, a MOB tiszteletbeli elnöke.
– A 2011-es év mérföldkő a magyar sport életében – fogalmazott –, hiszen a változásoknak köszönhetően óriási lehetőség előtt áll a MOB, ami természetesen nagy is felelősséggel jár. Az államfő kiemelte, hogy a magyar kormány stratégiai ágazatként kezeli a sportot. „Arccal a sportpályák felé” – az a cél, hogy a jövőben minél több gyermek szeresse meg a sportot, életörömük forrása legyen a mozgás. A versenysporttal kapcsolatban elmondta, hogy a társaságiadó-kedvezmény értelmében több tízmilliárd forint pluszbevétel áramolhat az öt látványsportágba, s hogy ezeket a pénzeket hatékonyan használják fel, ezért minden szövetségnek meg kell alkotnia a maga sportági stratégiáját is.
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke véleménye szerint továbbra is reális a 120-140 fős csapatlétszám elérése a londoni olimpián. Az olimpikonok felkészülése nyugodt körülmények között zajlik, ezt segíti az a hétfőn aláírt megállapodás, mely szerint a kerettagok kiemelt orvosi (VIP) ellátásban részesülhetnek 10 egészségügyi intézményben. A minap elfogadott új sportörvényről megjegyezte: január 1-jétől a MOB egyetlen köztestületként irányítja a magyar sportéletet és sportszakmai döntéseket is hozhat. A sportirányítási rendszer sporttörvényben előírt változásai kapcsán elmondta: február végén kerül sor arra a közgyűlésre, amelyen megválasztják majd a Magyar Olimpiai Bizottság, mint egyetlen köztestület új vezetőségét, integrálva a beolvadó köztestületek vezetőit.
Molnár Zoltán főtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság idei 6,3 milliárdos költségvetésének végrehajtásáról tájékoztatta a közgyűlésen részt vett több mint 100 MOB-tagot. Hangsúlyozta: januártól a szakmai feladatokra a megítélt források időben eljutottak az érintettekhez.
Szabó Bence sportigazgató az olimpiai felkészülés állásáról tartott tájékoztatójában bejelentette, hogy a jelenlegi állás szerint 14 sportágban immár 80 magyar sportoló szerzett kvalifikációt a londoni ötkarikás játékokra. (Két békéscsabai atléta is szerepel a listán: Márton Anita súlylökő és Madarász Viktória gyalogló, mindketten B-szintet teljesítve. Rajtuk kívül további két-három csabai sportoló még mindig jó eséllyel küzd a londoni részvételért.)
Döntés született a januári I. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokon (Innsbruck) induló csapat összetételéről. Dr. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató elmondta, hat sportágban 9 versenyző képviseli a magyar színeket
A közgyűlést követően, a zsűri szakmai javaslata alapján, a MOB elnöksége döntött arról, hogy a magyar sportolók a Mohari Kinga és Csergő Noémi (Innoé Design) által tervezett felvonuló-, illetve formaruhában vehetnek részt a londoni játékokon.


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.047seconds