szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2011.12.17.  
2921 alkalommal olvasva
„Most visszakaptuk, amit akkor elvettek tőlünk” Képgaléria

Szívmelengető, ugyanakkor szívbemarkoló, hogy ebben az évben összesen négyszázhatvanan tették le Békéscsabán az állampolgársági esküt, közülük százöten csütörtök délután. Sokan életük eddigi legemlékezetesebb karácsonyi ajándékaként szorongatták az okmányokat, kicsit talán bennünket, itt élő magyarokat is emlékeztetve arra, milyen nagy érték a magyar állampolgárság.

Ebben az évben volt állampolgársági eskütétel nemzeti ünnepeinken, volt alig pár hete egy novemberi hétköznapon, de ma ismét szinte megtelt a díszterem a magyar állampolgárságuk elismeréséért ideérkezett emberekkel. A megjelentek arcára kiült a nyugalom, a teremben pompázó és a városháza előtt álló gyönyörű karácsonyfa pedig még ünnepibbé tette a várakozás perceit. A Himnusz ismét a szívekig hatolt, aztán az eskütétel után Vantara Gyula polgármester szavait is megkönnyezték néhányan.
– Nagy megtiszteltetés, hogy én adhatom át azokat az okmányokat, amelyek igazolják, hogy önök hivatalosan is magyar állampolgárok. Annyi hányattatás után magyar állampolgárságuk most papíron is megkérdőjelezhetetlenné vált. Köszöntöm, önöket, mint magyar állampolgárokat, áldott békés ünnepeket és sikeres új esztendőt kívánok valamennyiüknek – mondta a polgármester.
– Szüleinket, nagyszüleinket annak idején nem kérdezték, vajon akarnak-e egy másik ország állampolgárai lenni, egyszerűen csak történt, ami történt. Nagyon vártuk ezt a pillanatot, egy valóra vált álom, hogy most visszakaphattuk, amit akkor elvettek tőlünk – fogalmazott Wágner Ferenc.

Az okmányok átvétele után a Szózattal ért véget a megkapó ünnepség, ekkor már mindenütt mosolygó embereket láttunk. Férjével, Hatala Istvánnal Nagyszalontáról érkezett Hatala Ilona, akinek a lánya, Hajnalka évek óta Békéscsabán él és dolgozik (neki korábban még vizsgáznia kellett a magyar állampolgárságért). A család felmenői Geszten születtek, de a történelem úgy hozta, hogy a szalontai Hatala család egyszer csak a határon kívülre került, most végre ők is elégtételt nyernek. Nagy-Görgy Andrea és férje Tamás szintén Nagyszalontáról érkezett, gyermekeiket, Emesét és Csabát a nagyszülőkre bízták, hogy az ünnepi pillanatokban itt lehessenek .
Temesvárról több mint négy hónapja költözött Békéscsabára Szűcs Benjámin Ottó és felesége Melinda, akik négy kisgyermekükkel – Előd, Benkő, Delinke és Apor – nagyon jól érzik magukat itt. A férj lelkész, a csabai baptista gyülekezetben szolgál, a család mostantól nemcsak szívben és lélekben, hanem papíron is magyar állampolgárnak mondhatja magát…

Az évnek lassan vége. Ha visszatekintünk, bizonyos, hogy 2011 legfelemelőbb pillanatainak sorában igen előkelő helyen szerepelnek az állampolgársági eskütételek. Várjuk a folytatást.

allampolgarsagi_eskutetel_01.jpg
allampolgarsagi_eskutetel_02.jpg
allampolgarsagi_eskutetel_03.jpg
allampolgarsagi_eskutetel_04.jpg
allampolgarsagi_eskutetel_05.jpg
allampolgarsagi_eskutetel_06.jpg
allampolgarsagi_eskutetel_07.jpg
allampolgarsagi_eskutetel_08.jpg
allampolgarsagi_eskutetel_09.jpg
allampolgarsagi_eskutetel_10.jpg
allampolgarsagi_eskutetel_11.jpg
allampolgarsagi_eskutetel_12.jpg
allampolgarsagi_eskutetel_13.jpg
allampolgarsagi_eskutetel_14.jpg
allampolgarsagi_eskutetel_15.jpg


2018.04.27.
3701 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3495 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3616 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.054seconds