szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2009.12.11.  
1383 alkalommal olvasva
Békéscsabára látogatott a szlovák nagykövet

Peter Weiss, a Szlovák Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott, újonnan kinevezett nagykövete, Štefan Daño főkonzul társaságában december 10-én Békéscsabára látogatott.
A nagykövetet Hanó Miklós és Köles István alpolgármesterek, Andó György, a Szlovák Kisebbségi Önkormányzat városi elnöke, Kutyej Pál, a Kisebbségi, Érdekegyeztető és Külkapcsolati Bizottság elnöke, valamint Dr. Szvercsák Szilvia jegyző fogadta.
A nagykövet bemutatkozó látogatásának célja a Békéscsabán élő szlovákság helyzetének megismerése, a város vezetőivel való személyes találkozás volt. Peter Weiss kifejtette, nagy örömére szolgál, hogy eljuthatott Békéscsabára, a jövőben sűrűbben szeretne látogatásokat tenni városunkban. A történelmi traumákat mindenki ismeri, de a cél a jövőbe való tekintés, a kapcsolatok szélesítése, a testvérvárosok kapcsolatának mélyítése.
A békéscsabai tisztségviselők a városban élő és tevékenykedő intézmények, civil szervezetek feladatait mutatták be, s kifejtették a további szoros együttműködés lehetőségét.
A szlovák nagykövet a megbeszélés után megkoszorúzta a városháza előtt lévő emlékkövet, amely szlovákiai ajándék a város újratelepítésének 275. évfordulója alkalmából.


2018.02.13.
67 alkalommal olvasva