szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.01.05.  
2304 alkalommal olvasva
Aláírták a belvárosi rehabilitáció kivitelezési szerződését

Vantara Gyula polgármester és a sikeresen lezárult közbeszerzési eljárásban győztes kivitelezői konzorcium képviselői tegnap délután írták alá a belváros felújításának első ütemében érintett utak, közterületek és közművek kivitelezési munkálatainak elvégzéséről és a munkához kapcsolódó tervdokumentáció elkészítéséről szóló szerződést. A bruttó közel 1 milliárdos beruházás egy év múlva készülhet el.

Fontos mérföldkőhöz érkezett a belváros megújulásának folyamata, amely a Fiume megépülése óta a legjelentősebb városképformáló beruházás Békéscsaba történetében – fogalmazott Vantara Gyula a szerződés aláírását megelőző beszámolójában. A polgármester hangsúlyozta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a belváros méltó lesz megyeszékhelyi, és majdani járási központként is betöltött szerepéhez.

A város első embere szerint az elsősorban közösségi színtérként működő új belváros visszaállítja majd a városközpont régi tekintélyét. A teret körülvevő épületek megújulása és a beruházás keretében elhelyezésre kerülő mintegy 5000 darab őshonos fa, cserje és dísznövény nem csak a csabaiak mindennapjait meghatározó közösségi térré teszi a belvárost, hanem a turisták szemében is vonzó lehet – fogalmazott a polgármester. Vantara Gyula kitért arra is, hogy nincs olyan infrastrukturális beruházás, amely kivétel nélkül mindenki megelégedésére szolgál, de mivel a belvárost minden békéscsabai használni fogja, a rehabilitáció tervezésekor a többség érdekeit és igényeit vették figyelembe. A buszközlekedés átszervezése kapcsán kijelentette, hogy az új rendszer folyamatban lévő kialakításánál is azokat a szempontokat veszik majd figyelembe, amely a többség számára elfogadható.
A közbeszerzésben nyertes és a békéscsabai szennyvízberuházás kivitelezőjeként is ismert Sade Magyarország Mélyépítő Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a belvárosi rehabilitáció elvégzésével végre olyan munkát is végezhetnek a városban, amelynek jól látható eredményei lesznek. Kele Sándor hozzátette, hogy a térburkolat és térvilágítás megújítása mellett a már említett homlokzati felújításokat, a beruházáshoz kötődő közüzemi átépítéseket is elvégzik majd, amelyre a mai naptól számítva pontosan egy év áll rendelkezésükre. A munkálatok elvégzése kapcsán felmerülő kellemetlenségekért már most a lakosság türelmét kértét a kivitelezők, így a Colas Út Zrt. képviselői is.


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3488 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3606 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.177seconds