szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.01.05.  
4477 alkalommal olvasva
Újévi fogadás örömhírekkel Képgaléria

Csütörtökön este a városháza dísztermében zajlott a hagyományos újévi fogadás, amelyet a város legnagyobb adófizetőinek rendez évről évre az önkormányzat. Ott voltak a cégek képviselői, az intézmények vezetői és Békéscsaba közéletének szereplői – akik jelentős befolyással vannak a város életére. Hogy miről szól egy ilyen fogadás? Röviden: a köszönetről.

A díszteremben Hanó Miklós és Kiss Tibor alpolgármester, dr. Szvercsák Szilvia jegyző és dr. Kiss Gyula aljegyző, valamint az önkormányzati képviselők társaságában Vantara Gyula fogadta a vendégeket. A polgármester a vállalkozók munkájának elismerésén túl néhány jó hírrel is szolgált.

Köszönet mindazon cégeknek, akik adójukkal hozzájárulnak Békéscsaba működéséhez és fejlődéséhez. A településünk életében igen jelentős tétel a vállalkozók által befizetett adó, és rendkívül fontos az is, hogy a vállalkozók adják a város gazdasági erejét, ezen felül munkát biztosítanak, bért fizetnek, így békéscsabai családok sokaságának megélhetését biztosítják. Mindezt köszönöm önöknek, Békéscsaba valamennyi polgára nevében – mondta Vantara Gyula.
Ahogy a polgármester fogalmazott: adót fizetni természetesen nem öröm, viszont ha az adózók látják, hogy befizetéseik a vállalkozásuknak otthont adó település fejlődését szolgálják, akkor talán könnyebb szívvel teljesítik kötelezettségeiket.

Büszkén mondhatom, hogy Békéscsabán jó helyre kerülnek az önök adóforintjai. A város épül, szépül, fejlődik, javulnak az infrasturkturális állapotok, az élénkülő gazdasági környezet pedig egyre versenyképesebbé teszi településünket. A fejlődés természetesen nem Shanghai-hoz vagy Új-Delhihez mérhető, hanem a mai magyar valósághoz. Hazai terepen elég jól állunk, ezt bizonyítja az a tavalyi felmérés is, amely 23 megyei jogú várost és 23 budapesti kerületet érintett. A negyvenhat önkormányzat közül, az adósságállományt, a települések élhetőségét, az infrastrukturális állapotokat, a beruházásokat és az üzleti környezetet vizsgáló rangsorban a tizenötödik helyen áll Békéscsaba – jelentette be Vantara Gyula.

A polgármester az adóforintokkal való jó gazdálkodás bizonyítékának nevezte azt is, hogy az Állami Számvevőszék – a napokban kiadott jelentése szerint – biztosítva látja a békéscsabai önkormányzat pénzügyi egyensúlyát.
A jó mutatókhoz nagymértékben hozzájárul a csabai vállalkozók munkája, így a város sikere az önök sikere is. Nagy bajban lenne a költségvetés az adóbefizetések nélkül, hiszen például a 2011-es költségvetési bevételek mintegy tíz százalékát a helyi adók adták. Városunkban mintegy hétezer vállalkozás, tavaly összesen 2,5 milliárd helyi adót fizetett be. Önkormányzatunk 2012-ben is támogatja a vállalkozások fejlesztéseit, kiemelt figyelmet szentelve a munkahelyek megtartásának és a munkahelyteremtésnek. A magunk részéről mindent megteszünk a partnerségi viszony erősítéséért, és 2012-ben is számítunk az önök segítségére, közreműködésére a város fejlődésének érdekében – folytatta Vantara Gyula.

A polgármester örömmel számolt be arról is, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közelmúltban nyilvánosságra hozott listája szerint ötvenhét csabai vállalkozásnak és szervezetnek ítéltek oda több mint kétmilliárd forint támogatást fejlesztési és foglalkoztatási programjaik megvalósításához. A megítélt támogatások összege egymillió és közel ötszázmillió között mozog.
Vantara Gyula köszöntője után Jókai színház művészei adtak műsort, a vacsorát pedig az Ibsen Ház étterme szolgáltatta. Pohárköszöntőjében a polgármester bejelentette, hogy ettől az évtől a Jókai színházzal, a Napsugár bábszínházzal és az Ibsen Házzal gazdagodott a város, viszont búcsúzik a tűzoltóság, amely a katasztrófavédelemmel és a polgári védelemmel történt egyesülése után országos szervvé válik. Végül újévi jókívánságait tolmácsolta Vantara Gyula abban a reményben, hogy 2012 végén egy jobb gazdasági helyzetben még boldogabbak leszünk mindannyian.

2012_ujevi_fogadas_01.jpg
2012_ujevi_fogadas_02.jpg
2012_ujevi_fogadas_03.jpg
2012_ujevi_fogadas_04.jpg
2012_ujevi_fogadas_05.jpg
2012_ujevi_fogadas_06.jpg
2012_ujevi_fogadas_07.jpg
2012_ujevi_fogadas_08.jpg
2012_ujevi_fogadas_09.jpg
2012_ujevi_fogadas_10.jpg
2012_ujevi_fogadas_11.jpg
2012_ujevi_fogadas_12.jpg
2012_ujevi_fogadas_13.jpg
2012_ujevi_fogadas_14.jpg
2012_ujevi_fogadas_15.jpg


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3488 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3606 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.049seconds