szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.01.29.  
5299 alkalommal olvasva
Városi Polgári Bál Békéscsabán Képgaléria

A lyukak összekötése zsinórral – így válaszolt egy autista kisfiú arra a kérdésre, hogy mit jelent számára a háló, mondta el Szántó Tamás az AUT-PONT Alapítvány ügyvezetője köszöntőjében szombaton este a békéscsabai Jókai színház vigadójában a Városi Polgári Bálon. A rendezvény résztvevői támogatásukkal valódi hálót szőttek, amellyel nagy segítséget nyújtottak a nehéz helyzetbe került autista gyermekeket támogató civil szervezetnek.

Békéscsaba önkormányzata évek óta szervez jótékonysági bált, amely a báli szezon kiemelkedő pontja Békés megyében. Az est bevétele mindig nemes célokat szolgál, az idei év kedvezményezettje az AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány volt. A bál fővédnöki szerepét 2011-ben dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke vállalta el, aki személyesen nem tudott jelen lenni, azonban 500 ezer forint támogatást nyújtott a civil szervezetnek és levélben köszöntötte a jelenlévőket. A közjogi méltóság üzenetében így fogalmazott: „A magunkfajták, ha egyszer összejönnek, nem csupán a saját maguk szórakoztatásához, hanem az egymáshoz vezető utat is meg akarják találni. A magunkba zárkózás, a közös befelé fordulás helyett együtt bontakoztathatjuk ki a keresztényi szeretetet és segíthetünk másokon: ezúttal az autizmussal élő embertársainkon. Így lesz egy bál öncélú szórakozás, önpusztító dorbézolás helyett valódi társas, és egy másik közösséget is támogató, építő, felemelő esemény”. A levél felolvasása után az alapítvány ügyvezetője Szántó Tamás köszöntötte az egybegyűlteket és mutatta be a szervezet munkáját. Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere és országgyűlési képviselője pohárköszöntőjében kiemelte, hogy mindig fontos a segítségnyújtás, különösen ilyen embert próbáló időszakban. Megköszönte a legnagyobb adományozók, az országgyűlés elnöke, az est díszvendége Deutch Tamás Európa parlamenti képviselő és a Békés Megyei Vízművek Zrt. felajánlásait, illetve felsorolta a támogatói jegyek vásárlásával segítő cégeket, intézményeket. A köszöntőket dr. Deutch Tamás zárta, aki örömét fejezte ki, hogy ismét Békéscsabára látogathatott és kiemelte a város szemmel látható fejlődését.
Az AUT-PONT Autista Alapítvány ügye mellé állt Stefan Dano, a Szlovák Köztársaság főkonzulja, Erdős Norbert kormánymegbízott, Hanó Miklós alpolgármester, országgyűlési képviselő, Kiss Tibor alpogármester, békéscsabai képviselők, a város jegyzője, aljegyzője, továbbá ismert közéleti emberek, vállalkozók.
Az estet a Nyíri Lajos Tánciskola bemutatója, illetve a Csárdáskirálynő című operettből elhangzó részletek -, melyeket a Budapesti Operettszínház vendégművésze és a békéscsabai Jókai Színház művészei adtak elő - tették színesebbé. A vacsora után pedig a Tabán Néptáncegyüttes bemutatóját jutalmazta vastapssal a közönség.

(A jótékonysági bál bevételének pontos összegéről később számolunk be.)

varosi_bal_01.jpg
varosi_bal_02.jpg
varosi_bal_03.jpg
varosi_bal_04.jpg
varosi_bal_05.jpg
varosi_bal_06.jpg
varosi_bal_07.jpg
varosi_bal_08.jpg
varosi_bal_09.jpg
varosi_bal_10.jpg
varosi_bal_11.jpg
varosi_bal_12.jpg
varosi_bal_13.jpg
varosi_bal_14.jpg
varosi_bal_15.jpg
varosi_bal_16.jpg
varosi_bal_17.jpg
varosi_bal_18.jpg
varosi_bal_19.jpg
varosi_bal_20.jpg
varosi_bal_21.jpg
varosi_bal_22.jpg
varosi_bal_23.jpg
varosi_bal_24.jpg


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.065seconds