szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2009.12.12.  
2624 alkalommal olvasva
Élsportolók fogadása Képgaléria

Tisztelt Sportolók, Sportvezetők! Kedves Kollégák!

Nagy tisztelettel köszöntöm Önöket az immár hagyományos fogadáson.
Ilyenkor év végén, advent időszakában köszöntjük Békéscsaba élsportolóit itt a városházán. Ilyenkor, vendégül látjuk az esztendő legeredményesebb sportolóit, edzőit, s a legsikeresebb egyesületek vezetőit, munkatársait.
Ilyenkor felelevenítjük az év legfontosabb sporteseményeit.
Ilyenkor értékelünk, mérleget készítünk, és a legjobbakat jutalmazzuk.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Vendégek!

A sport nagyszerű dolog.
A sport nem csak a saját eredményeinket, teljesítményünket mutatja, hanem képessé tesz arra, hogy más munkáját, az ellenfél erőfeszítéseit is megbecsüljük. A sport célja, hogy eredményeket érjünk el. Tehetségünket másokhoz viszonyítsuk.
A sport ragyogó példa az élet minden területére.
A sport olyan törvényeket követ, amelyek például szolgálhatnának a külső világnak. Itt az egyértelműség uralkodik: a teljesítmény objektíve mérhető, centiméterek, kilogrammok és akár századmásodpercek beszélnek. Itt a küzdelem becsületes, a játék tisztességes, a szabályokat betartják, a szabálytalanságot megbüntetik.
A sport csodálatos életfilozófia.
Annak, aki átélte a sporttal járó kemény munkát, az izzasztó edzéseket, majd az ezt követő sikereket, azok számára a sport örök szerelem marad.
Talán nem minden sportoló állhat világversenyen a dobogóra. Azonban az biztos, hogy a sport által egészséges, a másik embert megbecsülő, tisztességesen dolgozó, közösségi emberekké válnak.

Kedves Vendégek!

Békéscsaba városvezetése elkötelezte magát a sport mellett.
Tudjuk, ismerjük: nem könnyű a helyzet. Az állam sajnálatosan kivonult a sportfinanszírozásból. Ezen a területen is az önkormányzatokra hagyta a munkát.
A nehéz gazdasági körülmények közepette a városvezetés nem feledi a dolgát. Tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk Békéscsaba kiváló sportolói felé.

2009-ben is jelentős összegeket fordítunk a sportlétesítmények fenntartására, felújítására, újak létrehozására. A példa kedvéért: idén került átadásra a Sportcsarnok melletti extrém-pálya és a teljes mértékben modernizált egykori SZTK pálya.

Az önkormányzat ebben az esztendőben is rendkívüli figyelmet fordított a sportrendezvényekre. Így például


 • a júniusi Magyarország–Görögország férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezőre;

 • az őszi női kézilabdacsapat 27 év utáni nemzetközi kupamérkőzéseire;

 • a Békéscsaba–Arad–Békéscsaba szupermaratonra;

 • a nemzetközi gyaloglógálára;

 • a Streetball Fesztiválra;

 • a Középiskolai Sportparádéra,

 • az Óvodai Sportnapra.


Számtalan remek sikernek örülhettünk a 2009-es esztendőben is. Rövidesen egyenként szólítjuk majd ki a nagyszerűen szereplő versenyzőinket, de engedjenek meg előtte egy kis összegzést. Kiváló eredményt ért el

 • Ifjabb Gregor László az Európai Ifjúsági Olimpián ezüstérmet nyert, az ifjúsági világbajnokságon pedig döntőbe jutott.

 • A József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület kick-boxosai ebben az évben is kiemelkedően szerepeltek a világversenyeken: Szabó László felnőtt világbajnok lett, míg a korosztályos Európa-bajnokságon 18 egyéni érmet, köztük 3 aranyat szereztek sportolók.

 • A Békéscsaba Atlétikai Club négy versenyzője összesen hat világversenyre jutott el, köztük Márton Anika 4-re, köztük korosztályos és felnőtt világversenyekre egyaránt.

 • A Békéscsabai Előre NKSE a csabai sportágtörténet egyik legsikeresebb szezonját zárta a nyáron, amikor is a 4. helyen végzett. Jelen pillanatban a 2. helyen áll a csapat. Az együttes teljesítményének elismertségét jelzi, hogy Mátéfi Esztert, a csapat edzőjét kinevezték a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányává, s hogy a most zajló világbajnokságon az Előre NKSE-ből 4 játékos is kerettag.

 • A röplabdás lányok tartják pozíciójukat a legmagasabb osztályban, a Kiemelt Ligában. A most zajló bajnokságban a tavalyi 6. helyről – jó eséllyel akár – előrébb is léphetnek a lányok. Az utánpótlás csapatok bajnokságaiban, 4 korosztályban is a Békéscsaba Röplabda SE nyert országos bajnoki címet.

 • A Viharsarki Farkasok a kosárlabdázok serdülő országos bajnokságán aranyérmet nyertek.


Tisztelt Sportolók, Sportvezetők!

Köszönöm Önöknek egész éves munkájukat. Köszönöm sikereiket, amellyel dicsőséget és hírnevet szereztek Békéscsabának.

Békéscsaba valamennyi polgára nevében kijelentem: büszkék vagyunk Önökre.

Kívánok további hasznos munkát és sok sikert.
Az előttünk álló ünnep alkalmából pedig szeretetteljes, áldott, békés karácsonyt kívánok Önöknek és kedves családjuknak.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

elsportoloi_fogadas001.jpg
elsportoloi_fogadas002.jpg
elsportoloi_fogadas003.jpg


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
 • Vantara Gyula
  Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
  5600 Békéscsaba

  T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.053seconds