szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.02.23.  
2510 alkalommal olvasva
Határok nélkül két keréken - ősztől akár Szalontáig is tekerhetünk

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület nyertes pályázata nyomán három magyar és egy romániai település közreműködésével megindulhat a megyeszékhelyt közvetlenül Nagyszalontával összekötő, összesen 28 kilométeres, mintegy 600 milliós kerékpárút kivitelezése. A Magyar Aszfalt Kft. szakemberei őszre ígérik a munkálatok befejezését. A kivitelezési szerződést ma írták alá.

- Nem csak turisztikai szempontból, hanem a bel- és külterületi kerékpározás biztonságosságát tekintve is komoly jelentőségű ez az összesen négy település komplex együttműködésén alapuló beruházás – hangsúlyozta Vantara Gyula még a kivitelezési szerződés ma délutáni aláírása előtt. A polgármester gratulált a közbeszerzési eljárásban nyertes cég képviselőinek és sok sikert kívánt a munkához. Leszögezte, hogy beruházásnak köszönhetően létrejövő szakasz egy nap alatt kényelmesen bejárható lesz kerékpárral, ami turisztikai szempontból vonzó lehet az aktív kikapcsolódás hívei számára.

A kivitelező szakemberei arról tájékoztattak, hogy az aláírást követően rögtön megkezdik a munkát, vagyis megindul az összesen 28 kilométeres zúzott kőalapon fekvő kétrétegű aszfaltcsík és a hozzá tartozó jelző- és közvilágítási rendszer kialakítása. Lazkovich István, a Magyar Aszfalt Kft. területi igazgatója hozzátette, hogy „lombhullásra” el is készülnek a munkával, amit a projektben meghatározott október 31-ei hivatalos határidő is megkövetel. A határon átívelő, Békéscsaba-Doboz-Sarkad-Nagyszalonta vonalon kialakításra kerülő kerepárút 14 kilométeres belterületi szakasza a Szabadság tér Bánszky utca kereszteződését (Bánszky u. - Árpád sor – Gyulai út – Dobozi út az M44-es körforgalomig), ill. a Dobozi út gerlai bekötőúttól a Kettős-Körös hídig tartó részeit is érinti majd.


2018.04.27.
3694 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3489 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3607 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.048seconds