szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.03.05.  
2475 alkalommal olvasva
December 31-ig ad fizetési haladékot a Viziközmű

Múlt héten tartotta soron következő küldöttgyűlését a Békéscsabai Viziközmű Társulat, amely a békéscsabai szennyvízberuházás kapcsán felmerülő lakossági önrészek kezelését végzi. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az összesen 9 és fél ezer érintett lakos mintegy húsz százaléka még nem teljesítette fizetési kötelezettségét, amelynek pótlására a társulat tegnapi döntése értelmében december 31-ig van lehetőség.

- A küldöttgyűlés egyértelműen hozzájárult a fizetési határidő meghosszabbításához, amely elsősorban azok miatt fontos, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, vagy éppen olyan előre nem látható változás történt az életükben, ami megnehezíti a fizetési kötelezettség teljesítését – tájékoztatott Mácsai Sándor. A Békéscsabai Viziközmű Társulat elnöke elmondta azt is, hogy az összesen 1,3 milliárdos lakossági hozzájárulás nagy része már beérkezett, ebből 225 millió forintot még tavaly, a tegnapi küldöttgyűlés előtt pedig további 213 milliót át is utaltak a városnak. A küldöttgyűlés elfogadta a társulat tavalyi gazdálkodásáról szóló beszámolót, a 2011-es mérleget és az idei év üzleti tervezetét is.
Felmerült a társulat további működésének lehetősége is, mely szerint a hamarosan befejeződő csatornafejlesztés végeztével az abból kimaradó közel ezer békéscsabai ingatlan bekapcsolódásának lehetőségét vizsgálnák, pályázati források és a legoptimálisabb kivitelezési megoldások kidolgozásával. Az erre vonatkozó javaslatot Vantara Gyula polgármester tette a küldöttgyűlést megnyitó beszédében. Mácsai Sándor hozzátette, hogy olyan csabai utcákban lévő ingatlanokról van szó, amelyek a szigorú uniós szabályozás miatt maradtak ki a jelenleg is zajló fejlesztésből.


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3631 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.073seconds