szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.03.08.  
2549 alkalommal olvasva
Főrészvényesek találkozója Aradon

A Békés Megyei Vízművek fő részvényeseként a közelmúltban Aradra látogatott Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere és országgyűlési képviselője. A találkozó célja az Európában is egyedülálló vízátvezetéssel kapcsolatos projekt állapotáról történő kölcsönös tájékoztatás volt. Az Arad Megyei Tanács székhelyén történő megbeszélésre Vantara Gyulát elkísérték a magyar víziközmű-szolgáltató vezetői is.

Mint ismert tavaly áprilisban a Békés Megyei Vízművek és az Aradi vízmű (Compania de Apă Arad) közös vállalatot alapított annak érdekében, hogy a jó minőségű aradi folyadék Békés megyébe érkezhessen, és azt az ittenihez hozzáadva biztosított legyen a lakosság számára az egészséges ivóvíz.
Azóta a határ mindkét oldalán folynak az előkészítő munkálatok, ennek egyik fontos állomása volt a két főrészvényes aradi megbeszélése.
A kétoldalú találkozó kiemelt témája a vízátvezetéssel kapcsolatos kormányközi egyezmény aláírásának előkészítése volt. Vantara Gyula beszámolt arról, hogy magyar oldalon miután a közigazgatási államtitkár kézjegyével ellátta, a kormány várhatóan még márciusban jóváhagyja a megállapodást. Nicolae Ioţcu, az Arad Megyei Tanács elnöke, mint az aradi vízmű többségi tulajdonosa a kormányközi egyezmény aláírásának helyszínével és az aláírók személyével kapcsolatban tett javaslatot. A felek megegyeztek, arról hogy az esemény kommunikációs feladatait összehangolják.
A találkozó végén a főrészvényesek megállapodtak a vízátvezetés támogatásáról és a jövőbeni együttműködésről.


2018.04.27.
3701 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3495 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3616 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.065seconds