szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2009.04.24.  
6132 alkalommal olvasva
Útravaló ballagó diákoknak

Kedves Búcsúzó Diákok!
Köszöntelek benneteket életetek eme meghatározó napján, a felnőtté válás perceiben. Ez a pillanat az, amikor még tegezni merészellek benneteket. Ma még gyerekek vagytok, de hamarosan fiatal felnőtekké váltok. Ma még izgultok a végső vizsgák miatt, de néhány nap, és számot adtok tudásotokról. Ma még feszengő kamaszok vagytok, de néhány év, és orvosok, mérnökök vagy autószerelők lesztek.

Nem is olyan rég, - több mint 35 éve - jómagam is átéltem ezeket az érzéseket. Álltunk a Vízmű udvarán, hallgattuk a búcsúztató beszédeket. Izgatottak voltunk az előttünk álló próbatételek miatt, nagyon vártuk az utolsó igazán szabad nyarat, terveztük a jövőt.

Más világ volt, nem volt mp3 lejátszónk, nem használtuk a wikipédiát és nem blogoltunk, de higgyétek el, ugyanazok a dolgok foglalkoztattak bennünket, mint ma benneteket.

Hamarosan lezárul életetek egy fontos fejezete, és megnyílnak előtettek a világ tengerei. Rajtatok múlik, milyen irányba indultok el, a megszerzett tudás mellett a jószerencse és a széljárás segíti az utatokat. Lassan felhúzzátok a horgonyokat, kiengeditek a vitorlákat és elhajóztok.

Az izgalmak óráiban arra kérlek benneteket, hogy ne felejtsetek el köszönetet mondani tanáraitoknak, szüleiteknek. Ők segítettek nektek megtalálni a jó irányt, tapasztalatukra, tanácsaikra a jövőben is számíthattok.

Kívánok nektek sok sikert az elkövetkező napokra, a későbbiekre pedig jó szelet, és olyan folytatást, amilyet elképzeltetek magatoknak.

Tarisznyátokba útravalóul fogadjatok tőlem egy Arany János idézetet:

"Előtted a küzdés, előtted a pálya,
Az erőtlen csügged, az erős megállja.
És tudod: az erő micsoda? - Akarat,
Mely előbb vagy utóbb, de borostyánt arat."


Köszönöm megtisztelő figyelmeteket.


Vantara Gyula


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3631 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.063seconds