szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.03.15.  
2492 alkalommal olvasva
Együttműködés a békéscsabai turizmus élénkítéséért

A tavalyi évtől kezdődően, Békéscsaba stratégiájában kiemelt hangsúlyt kapott a turizmus élénkítése olyan jelentős fejlesztési projektek indultak el, mint például a belváros és a történelmi főtér megújítása a Békéscsaba-Nagyszalonta közti kerékpárút építése, készül az Agóra multifunkcionális közművelődési közösségi központ. A sikeres pályázatoknak köszönhetően összességében több milliárd forintnyi európai uniós támogatási forrás került a Városhoz, ugyanakkor a Békéscsabai Regionális Turisztikai Klaszter megalakulása, a város újszerű, intenzívebb kommunikációja és a Tourinform iroda által összeállított programcsomagok is jelentősen hozzájárulnak majd a helyi turizmus fellendüléséhez.

Egy hete ért véget az Utazás 2012 kiállítás, hazánk legnagyobb turisztikai szakvására, amelyen – a nagy horderejű előkészületeket követően – Békéscsaba standját és attrakcióit több ezer ember kitüntető figyelmével, a Hungexpo Zrt. által delegált zsűri pedig III. Díjjal jutalmazta. A tavaly megalakult Turisztikai Klaszter által koordinált jelenlét és kommunikáció a Város, a Csabai Kolbászfesztivál és az Árpád Pálinka együttműködésének köszönhetően jelentős előrelépést mutatott a korábbi évekhez képest.

Kitűnő lehetőséget biztosított ez arra, hogy a helyi Tourinform iroda által, ide látogató turisták számára összeállított programcsomagokat értékesíteni lehessen. A lehetséges vendégek kiadványokon és a standon keresztül kaptak részletes információt, a jelentősebb utazási irodákkal pedig több tucat tárgyalást bonyolítottak le az Önkormányzat és a Turisztikai Klaszter képviselői a csomagok értékesítéséről. Az új köntösbe csomagolt programcsokrok, amelyek egyöntetűen pozitív fogadtatásra találtak, a jövőben a város oldalán is megtalálhatóak lesznek.

A 2011-ben létrehozott Békéscsabai Regionális Turisztikai Klaszter megalakulásának alapvető célja, hogy elősegítse a régió (Békéscsaba) turisztikai-, vagy kapcsolódó kereskedelmi vállalkozásainak érvényesülését, már rövidtávon is javítsa a régión belüli turisztikai projektek hatékonyságát, népszerűsítse tagjainak termékeit, szolgáltatásait. A Klaszter szorosan együttműködik a Várossal, szerepet vállal a helyi turisztikai kínálat bővítésében, marketingjében, a turisztikai vállalkozások versenyképesebbé tételében, a látogatók-, és a vendégéjszakák számának, illetve ezeken keresztül a turisztikai jellegű munkahelyek számának növelésében is. A klaszter középtávú célja a régió felzárkóztatása a turisztikai szempontból vonzóbb régiók mellé. A célok megvalósítására a Klaszter közel 30 millió forint támogatást nyert el – szintén európai uniós forrásból –, amely többek között jelentős többlet-forrást biztosított a Klaszter első jelentős projektjeként lebonyolított Utazás Kiállítás projekthez is. Komoly perspektívák is állnak a fiatal szervezet előtt: az első év feladatainak sikeres végrehajtását követően a Klaszter indulni tud a „fejlődő klaszter” pályázaton is, mely szakaszban 100 millió forint támogatás pályázható – szintén turisztikai célú fejlesztési projektekre.

A Város vezetése a fenti aktivitásoktól hosszú távon a turisztikai fejlesztésekből származó bevételek-, illetve a turisztikai vállalkozásoknál jelentkező másodlagos bevételek növekedését várja. Meggyőződése emellett, hogy mindezek megfelelő, fenntartható környezetet biztosítanak a fejlesztésekhez, elősegítik azok megtérülését, üzemeltetését.


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.062seconds