szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.03.21.  
1230 alkalommal olvasva
Polgármesteri fogadás a szabad sajtó napján

Vantara Gyula polgármester ma fogadta a média munkatársait a városháza Mokos Termében a szabad sajtó napja alkalmából. A hagyományos sajtóbeszélgetésen kitért arra, hogy az 1848-as forradalom és szabadságharchoz kötődik magyar sajtó napja, hiszen akkor, március 15-én nyomtatták az első szabad magyar sajtó jegyében a Nemzeti dalt és a tizenkét pontot. Az első pont így szólt: „Kívánjuk a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését.”

Vantara Gyula megköszönte a „médiamunkások” egész éves tevékenységét, a folyamatos munkát, amellyel hírt adnak a város életéről. A beszélgetésen érintette a városfejlesztés legfőbb projektjeit, az átalakuló intézményrendszert is. Szólt arról a kihívásról, amit a Jókai színház, az Ibsen ház és a Napsugár Bábszínház átvétele jelent, és hogy a szakmai irányítás mellett törekedni kell a pénzügyi-gazdasági irányítás racionalizálására. A színház esetében ez azt jelenti, hogy a hatszázmillió forintos finanszírozási költség felét az állam támogatja, a működetéshez szükséges anyagiak biztosítására pedig pályázik a város.
A nagy beruházások közül az Agóra projektet és a belváros revitalizációs programját emelte ki. A fogadás kötetlen beszélgetéssel, tapasztalatcserével zárult.


2017.12.14.
17 alkalommal olvasva
2017.12.14.
20 alkalommal olvasva
2017.12.11.
22 alkalommal olvasva