szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.04.15.  
2582 alkalommal olvasva
Sportegészségügyi konferencia

Sportegészségügyi konferenciát rendezett csütörtök délután a Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet Tudományos és Oktatási Bizottsága és Ortopédiai Osztálya, az Előre Centenáriumi Bizottság, valamint a Békés Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete a Széchenyi ligeti látogatóközpontban. A konferencia fővédnöke Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere volt.

Vantara Gyula a város nevében üdvözölte a megjelent szakembereket. Külön kiemelte a sport és a mozgás fontosságát. Mint elmondta, a városvezetés igen nagy hangsúlyt fektet a sport támogatására – különösen az ifjúság körében. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy, aki rendszeresen és hosszú távon sportol, az bizony beszerezhet maradandó sportsérüléseket, amelyeket kezelni kell… Humorosan azt is megjegyezte, hogy ez természetesen a polgármestereket sem kíméli, s ebből is látszik, hogy nem volt felmentve tornából…

A megyeszékhely első embere egy örvendetes bejelentéssel is élt: immár hivatalosan tájékoztatta a jelenlevőket arról, hogy Békéscsabán egy sportegészségügyi központot szándékoznak létrehozni. Végül, de nem utolsósorban – a jó tanácskozás mellé – a vendégek figyelmébe ajánlotta városunk látnivalóit, s mindenkit felszólított, hogy kóstolja meg gasztronómiai remekünket, a híres csabai kolbászt.

A továbbiakban Laduver Ferenc, a Békés Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete részéről üdvözölte azt a tényt, hogy a parlament elfogadta a mindennapos testnevelésről szóló törvényt. Így az idén szeptember elsejétől az első és ötödik, valamint a kilencedik évfolyamon heti öt testnevelés órával számolhatnak a kollegák, ami többletfeladatokat ró ugyan a testnevelőkre, de jó szervezéssel, pályázatok útján megoldható. Az úszást és a szabad levegőn történő sportolási lehetőségeket emelte ki.

Dr. Becsey László, a kórház igazgató-főorvosa az egészségügyi intézmény és a megyeszékhely nevében köszönte meg az előadóknak munkájukat.

A szakmai program keretében sportsérülésekről, azok hosszú távú káros hatásairól, a megelőzés és a kezelés lehetőségeiről, valamint a tinédzserkori doppingkérdésekről, továbbá a nemzetközileg elismert szakmai képzési lehetőségekről, és a műtétek utáni speciális kezelésekről hangzottak el előadások.


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3488 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3606 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.07seconds