szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.05.05.  
2642 alkalommal olvasva
Bokrétaavató a Békéscsabai Kulturális Központban

A tavaly szeptemberi alapkőletétel óta, akik a Széchenyi utcán vagy a Kossuth tér, Gyulai út környékén járnak, mindig vetnek egy pillantást arra, hol tart éppen a volt ifiház, azaz a Békéscsabai Kulturális Központ építése. Természetes, hogy kíváncsiak voltunk és vagyunk, hogy – Szente Béla szavaival élve – miként „legózza össze az ország legnagyobb daruja az elemeket”, vajon milyen lesz majd az épület és a mi kis Körösünk öbléig húzódó terasz. Május negyedikén újabb lépéssel kerültünk közelebb a célhoz, a kivitelezés során ugyanis elérték az új épületrész legmagasabb pontját, amit bokrétaavatóval ünnepeltek meg.

A kivitelező Start 2010 Konzorcium (Strabag MML Kft. és Hartmann Kft.) képviseletében Koreck Ferenc elmondta, hogy a káros azbesztcementet is tartalmazó nagyterem lebontása után indult el a szerkezetépítés, azonban menet közben kiderült, hogy a részben megmaradó ötszintes épület szerkezetét is meg kell erősíteni. Mára a szerkezetépítési munkák elkészültek, most az épület „körbecsomagolása” és szigetelése következik. Az építést tizennyolc alvállalkozóval végzik, amelyből tizenkettő békéscsabai. Szente Béla az építőművészetet az egyik legfontosabb művészeti ágnak nevezte, hiszen épületeink a múltból visznek egy darabot a jövőbe. A félkész épület kupolája alatt úgy beszélt a majdan szalagavatóknak, táncversenyeknek, koncerteknek, szervezeteknek és számtalan programnak otthont adó intézményről, mintha már ott lenne körülöttünk.

Vantara Gyula polgármester a megye elmúlt ötven éve legjelentősebb kulturális, közművelődési célú beruházásának nevezte a központ építését, és megköszönte mindazok munkáját, akiknek a segítségével létrejöhet az intézmény.

– Az új központnak egy új, lehetőleg mindenki által elfogadott, jó hangzású nevet kell kapnia – vetette fel a polgármester. – Az ifiház egyszeri volt és megismételhetetlen, hozzánk nőtt. Most azonban egy impozánsabb, jelentőségteljesebb épületbe, gazdagabb tevékenységi kínálatból választva jöhetnek majd ide a gyerekek, fiatalok és az idősek. Szeretnénk bevonni Békéscsaba lakosságát is a névadásba: névszavazást kezdeményezünk a város honlapján, ahol hamarosan öt javaslat közül lehet választani – mondta Vantara Gyula.

A még „becsomagolásra” váró házban ezután Bujdosó Antal fő-építésvezető és Szente Béla vezette körbe a megjelenteket, majd az épület legmagasabb pontjára emelték a hatalmas bokrétát.


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.11seconds