szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.06.12.  
1218 alkalommal olvasva
"Gyenge az az ország, amelynek csak egy nyelve egy szokása van"

A Békéscsabán működő négy nemzetiség önkormányzatának elnöke és Vantara Gyula polgármester látták el kézjegyükkel – ünnepélyes keretek között – azt az együttműködési megállapodást, amelyet még a legutóbbi közgyűlésen hagytak jóvá a képviselők. A hosszú távú együttműködést a polgármester, Ando György a Szlovák Önkormányzat, Grósz György, a Román Önkormányzat, Leszkó Malgorzata, a Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat, valamint Kovács Erzsébet, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke írták alá.

A szerződést minden esztendőben felülvizsgálják, aktualizálják. Vantara Gyula hangsúlyozta, hogy az évszázadok óta velünk élő nemzetiségek meghatározzák településünk arculatát, történelmét, gyökereit. Megköszönte a nemzetiségi vezetőknek azt a kitartó munkát, amellyel városunk kulturális, nyelvi, gasztronómiai zenei értékeit, hagyományait ápolják, s öregbítik a megyeszékhely hírnevét.

Nehéz olyan családot találni Csabán, amely ne kötődne valamely nemzetiséghez – mondta a polgármester, majd Szent István gondolataira utalva – „Mert gyenge az az ország, melynek csak egy nyelve és szokása van” (Intelmek, 1027) – további együttműködésre buzdította partnereit, hogy Békéscsaba valóban békében élhető város legyen és maradjon!


2018.02.13.
67 alkalommal olvasva