szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.06.19.  
1534 alkalommal olvasva
Keddtől harmadfokú hőségriasztás lép életbe Békés megyében

2012. június 18-ra, keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat Békés megyére harmadfokú figyelmeztetést adott ki, mivel a napi középhőmérséklet meghaladja a 27 C° fokot. A legnagyobb meleg most is a nagyobb városok belvárosaiban várható. Rendkívül magas 8.2 lesz az egészségre káros UVB sugárzás is.

Békéscsabán, a Korzó téren kedd reggeltől az önkormányzat párakaput üzemeltet, és gyakrabban locsolják az utcákat is. A főbb közlekedési utakon a déli órákban és este is járnak a locsoló kocsik. A Békés Megyei Vízművek Zrt. a hagyományokhoz híven vízosztással próbálja enyhíteni a kánikula hatásait. A szolgáltató munkatársai keddtől egészen a figyelmeztetés visszavonásáig 10 és 16 óra között a sétáló utcán, a Korzó téren osztanak egészséges, természetes ivóvizet a járókelőknek az emberi szervezetben ilyenkor fellépő folyadékveszteség pótlására.

Kérjük a lakosságot, hogy lehetőség szerint 11 és 14 óra között tartózkodjanak árnyékos, vagy légkondicionált helyen, fokozottan figyeljenek oda a gyermekekre, betegekre, idősekre és a háziállatokra. Gyermekeiket ne hagyják egyedül autóban, tűző napon.

Előreláthatólag a hét végéig tart majd a kánikula. A hőségriadó visszavonásig érvényes.


2018.02.13.
67 alkalommal olvasva