szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.06.23.  
3090 alkalommal olvasva
Magdaléna „viharos” sikere Képgaléria

Szó szerint viharos sikert aratott pénteken este a városháza udvarán Rúzsa Magdi. A fiatal, ám annál népszerűbb énekesnő önálló estjével, zsúfolásig telt nézőtér előtt kezdődött meg az ide Városházi Esték.

Kilenc óra előtt nem sokkal még a füllesztő hőségben pihegett az ünneplőbe öltözött közönség. Akkor még nem sejtették, hogy hosszú éjszaka áll előttük, ami a kulturális élmény mellett egyéb izgalmakat is magában rejt…
Herczeg Tamás, a Békéscsabai Kulturális Központ igazgató-helyettesének köszöntője után Vantara Gyula polgármester nyitotta meg az eseményt:
- A városháza idén is kitárta kapuit a kultúra előtt. Büszke vagyok arra, hogy a szervezők ilyen változatos és igényes művészeti kínálattal várják az érdeklődőket, ezzel is bekapcsolva városunkat az ország kulturális életébe – mondta Vantara Gyula, majd arra emlékeztetett, hogy az itt élők 1879-ben, közadakozásból építették fel a Vigadót (mai Jókai színház), mely akkor az Alföld első kőszínháza volt.
- A Városházi Esték sikere immár 1998 óta azt bizonyítja, hogy az emberek a kereskedelmi tévék, az internet nyomása ellenére is igénylik a színvonalas, valóságos, színházi élményt – fogalmazott a polgármester megnyitó beszédében, majd a nélkül, hogy egy konkrét programot kiemelt volna, a közönség figyelmét az elkövetkezendő napokban színpadra lépő, hazai előadókra, békéscsabai tehetségre hívta fel.
Rúzsa Magdi ezen az estén Magdaléna történetét mesélte el prózában és dalban. Monológjaiban említést tett gyermekkoráról, mely nehézségektől volt terhes, szólt a háború borzalmairól, álmairól, majd azok megvalósulásáról, s természetesen a szerelem témaköre sem maradhatott ki az összeállításból.
Még feléhez sem ért az önálló est, amikor a színpad felett gyülekező, felhőkből hullani kezdett az eső, s baljósan felerősödött a szél is. Nem úsztuk meg a nyári zivatart.
A szervezők szünetet rendeltek el, majd Rúzsa Magdi és tíztagú zenekara a városháza két udvarát összekötő átjáróban folytatta az előadást, a közönség pedig az árkádok alá húzódva hallgatta a dalokat.

Néhány szám elhangzása után elvonult a vihar, s az ott lévők legnagyobb örömére az eredeti helyszínen folytatódott Magdaléna története. (A szervezők és segítőik pillanatok alatt letörölték a vizet a székekről, használhatóvá tették az elázott színpadot, láthatóan uralták a helyzetet.)
Alig néhány hely maradt üresen a nézőtéren, ez is azt mutatja, hogy a közönség tagjai közül csak kevesen hagyták ott az előadást, a nagy többség kitartóan várta kedvencét. Rúzsa Magdi és zenészei pedig mindezt egy éjfélig tartó, igényesen megszerkesztett előadással hálálták meg, melyben régi és új dalok egyaránt szerepeltek.

A Városházi Esték idei nyitóprogramján a szervezők és a közönség soraiban ülők is tanúbizonyságot tettek arról, hogy Békéscsabán igénylik és szeretik a kultúrát, s egy jó színházi élményt nem ronthat el egy hirtelen jött nyári zápor.

2012_VE_ruzsi_magdi_01.jpg
2012_VE_ruzsi_magdi_02.jpg
2012_VE_ruzsi_magdi_03.jpg
2012_VE_ruzsi_magdi_04.jpg
2012_VE_ruzsi_magdi_05.jpg
2012_VE_ruzsi_magdi_06.jpg


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.047seconds