szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.07.12.  
2925 alkalommal olvasva
Ülésezett a MOB

A közelmúltban tartotta soros ülését a Magyar Olimpiai Bizottság.
A Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke által vezetett Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésén tájékoztatás hangzott el a londoni felkészülés helyzetéről és döntés született a magyar olimpiai csapat és delegáció személyi összetételéről. A küldöttséget Borkai Zsolt MOB-elnök vezeti, helyettese - egyben a csapatvezető - Molnár Zoltán, a MOB főtitkára lesz.
Molnár Zoltán MOB-főtitkár elmondta, hogy mintegy 160 sportoló (23 sportágban szereztek indulási jogot) indulhat a londoni olimpián, ezek alapján a kísérői létszám valamivel több, mint 100 fő lesz (edzők, sportágvezetők, sportegészségügyi szakemberek).

Az elfogadott névsor alapján Békéscsaba városát öt sportoló és két szakember képviseli majd Londonban.
Sportolónk: Baji Balázs (atléta/gátfutó, Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club, „A” szinttel), Bohus Richárd (úszó, Békéscsabai Előre Úszó Klub, „A” szinttel),
Böczögő Dorina (tornász, Torna Club Békéscsaba, kvalifikációs versenyen vívta ki), Madarász Viktória (atléta/gyalogló, Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club, „B” szinttel), Márton Anita (atléta, súlylökő, Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club, „A” szinttel). Szakembereink: Bökfi János, a súlyemelő-válogatott szövetségi kapitánya és Petrovszki Pál, Böczögő Dorina edzője.
Borkai Zsolt az ülésen bejelentette, hogy a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos zászlóvivője Biros Péter háromszoros olimpiai aranyérmes vízilabdázó lesz. (Biros személye számunkra azért különösen érdekes, mert Békés megyei felmenőkkel, békéscsabai rokonsággal is rendelkezik, másrészt a közelmúltban személyesen is láthattuk őt és a magyar vízilabda-válogatott tagjait a június 20-án, a csabai Árpád fürdőben megrendezett Magyarország–Románia olimpiai felkészülési mérkőzésen).
Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke ismertette a 33 főből álló Magyar Paralimpiai Csapat összetételét, békéscsabai sportember ezúttal nincs közöttük.
A MOB közgyűlésen elhangzott: továbbra is kiemelt figyelmet kap az olimpikonok teljes körű dopping-ellenes felvilágosítása. Mind az olimpiai, mind pedig a paralimpiai csapatnál érvényesül a zéró tolerancia elve.


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3631 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.064seconds