szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.07.19.  
2576 alkalommal olvasva
A Budapest Bank továbbra is névadó szponzorként támogatja a Békéscsabai Előre NKSE csapatát

Békéscsaba, 2012. július 16. – 2012 őszétől ismét három fronton kell helytállnia a békéscsabai női kézilabda csapatnak, hiszen Békés megye egyik legeredményesebb együttese a magyar bajnokság és a Magyar Kupa mellett a Kupagyőztesek Európa-kupájában is pályára lép. A Budapest Bank a 2012/2013-as szezonban immár a harmadik idényben támogatja névadóként a klubot, így a csapat idén is Budapest Bank - Békéscsabai Előre NKSE néven versenyez a magyar bajnokságban és a nemzetközi kupában. A szezon első sajtótájékoztatóján ünnepélyes keretek között írták alá a szponzori szerződés meghosszabbítását a partnerek.

A 2011/2012-es szezonban a Budapest Bank-Békéscsabai Előre NKSE csapata ezüstérmet szerzett a Magyar Kupában a Bajnokok Ligája döntős Győr mögött, ezzel a klub történetének egyik legnagyobb sikerét érte el. A Magyar Kupa-döntő elérése azt jelentette, hogy a klub ismételten kivívta a nemzetközi kupaszereplés lehetőségét, így 2012 őszétől a Kupagyőztesek Európa-kupájában (KEK) is képviseli Békéscsaba városát, valamint az egyesület támogatóit. Ez különösen fontos eredmény, hiszen korábban még nem volt példa arra, hogy egy Békés megyei klubcsapat négy egymást követő idényben is képviseltesse magát Európában.
Nehéz idényre számíthat az átalakult, megfiatalított együttes a 2012/2013-as szezonban is, hiszen nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, így minden mérkőzésen maximális koncentrációra lesz szükség a sikerhez.

A névadó szponzor Budapest Bank, valamint a klub és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának vezetői július 16-án ünnepélyes keretek között írták alá a 2012/2013-as bajnoki idényre szóló támogatói szerződést az Előre Centenáriumi Klubban.

„A Budapest Bank Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata mellett a klub legrégebbi partnere. A bank az elmúlt években komoly szerepet vállalt az egyesület életében, és az együttműködés egyre több területre terjed ki. A pénzintézet elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a lila-fehér csapat visszakerült a kézilabda hazai és nemzetközi térképére, és idén immár zsinórban negyedik alkalommal képviseli Békéscsaba városát és a Budapest Bankot a nemzetközi kupaporondon. A lányok mindhárom fronton szeretnének helyt állni, és biztos vagyok benne, hogy a ma aláírt megállapodás is a minél jobb eredmények elérésére ösztönzi őket a magyar bajnokságban, a Magyar Kupában és a Kupagyőztesek Európa-kupájában” – mondta el Fülöp Csaba, az Előre NKSE gazdasági vezetője.

„A Budapest Bank továbbra is fontosnak tartja a helyi közösségi értékek, így a helyi sportcsapatok támogatását. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Békéscsabai Előre NKSE együttese évről-évre egyre figyelemre méltóbb eredményeket ér el a hazai bajnokságokon, és nemzetközi porondon is képviselteti magát. A csapat eredményei azt igazolják számunkra, hogy jól döntöttünk, amikor 2006-ban megkezdtük a csapat támogatását. Sok sikert kívánunk a csapatnak a 2012/2013-as szezonra is” – tette hozzá Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank békéscsabai Bankműveleti Központjának vezetője.

„Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 2001 óta száz százalékban tulajdonosa a csapatot működtető gazdasági társaságnak. Az Önkormányzat ilyen mértékű szerepvállalása fontos a klub életében, hiszen ez stabilitást és tervezhetőséget garantál, valamint megteremti a fejlődés lehetőségét. Az Önkormányzat az egyre nehezebbé váló gazdasági helyzetben is a klub mellett áll, a csapat a 2012. évben is kiemelt önkormányzati támogatásban részesül. Az Önkormányzat az anyagi támogatás mellett térítésmentesen biztosítja a létesítményeket is a felnőtt, valamint az utánpótlás csapatok részére, ami szintén jelentős segítséget jelent. Örülünk, hogy a Budapest Bank hozzánk hasonlóan elkötelezett támogatója a békéscsabai női kézilabdának, és jelentős szerepet vállal a megfelelő háttér megteremtésében” – mondta el Hanó Miklós alpolgármester.

„A 2012/2013-as bajnoki idény ismét nagy kihívást jelent a klubnak, hiszen a csapat átalakult, megfiatalodott, és kisebb létszámú kerettel kell helytállnunk a magyar bajnokságban, a Magyar Kupában, valamint a nemzetközi porondon. A nyáron posztokra igazoltunk, a rutinos játékosokhoz pedig az utánpótlásunk legtehetségesebb tagjai csatlakoztak. Tovább szeretnénk folytatni a célirányos fiatalítást, a jövőben egyre nagyobb szerepet szánunk tehetséges, saját nevelésű sportolóinknak. A csapat gerince megmaradt, és sikerült rutinos, nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosokat igazolni, akik fiataljainkkal jó elegyet alkothatnak. Úgy gondolom, következetes munkával elérhetjük céljainkat, és örömteli, hogy ebben az új idény során is nagy segítségünkre lesz a Budapest Bank” – zárta esélylatolgatását Szabó Károly, az Előre NKSE elnöke.

A Budapest Bank vállalati filozófiájának megfelelően a térség gazdasági életében betöltött szerepén túl társadalmi szerepvállalásával is hozzájárul a helyi közösség, így a térség sport-, oktatási- és kulturális életének fejlődéséhez. Összességében a Budapest Bank eddig közel 140 millió forinttal támogatta a békéscsabai oktatási intézményeket, a helyi sportolókat - beleértve a női kézilabda csapatot is – és a város legnagyobb rendezvényeit. A pénzintézet tevékenységét a város 2008-ban „Az év szponzora” megtisztelő címmel ismerte el.


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.064seconds