szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.07.25.  
3673 alkalommal olvasva
Jól halad a Lencsési iskola energetikai fejlesztése Békéscsabán Képgaléria

Jól halad a Szabó Pál téren a Lencsési iskola épületenergetikai fejlesztése, a munkák egyharmad része már elkészült. A gyerekek szeptemberben birtokba vehetik a jól szigetelt, megszépült tantermeket, a tornatermet viszont csak augusztus végén és szeptemberben újítják fel. A teljes létesítmény befejezési határideje ez év október tizenötödike, a kivitelező szerint a határidőre mindennel elkészülnek – derült ki kedden a Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény bejárásán.

A Lencsési iskolában idén kicsit korábban fejeződött be a tanítás, ugyanis június negyedikén már a kivitelező Endrényi és Németh Konzorcium munkásai lepték el a területet. Több mint egy hónap elteltével az épület körül állványokat látni, kívül-belül harminc negyven ember dolgozik. Mint a keddi bejáráson megtudtuk, jelenleg a munkák körülbelül egyharmad részével készültek el.

– Az oktatási épületrész az évnyitóra teljesen elkészül, tehát szeptemberben a Lencsési iskolában is elkezdődik a tanítás – szögezte le Vantara Gyula polgármester. – A város vezetésének nem csak az új létesítmények, az új beruházások a fontosak, hanem az is, hogy jó gazdaként a meglévő értékekre is odafigyeljen. A Lencsési központjában lévő iskolánk több mint harminc éves múlttal rendelkezik, ez idő alatt az épület szerkezete, anyagai elavultak, most az energiatakarékosság – szigetelés, fűtéskorszerűsítés, nyílászárók cseréje – jegyében újul meg az iskola mindannyiunk örömére – hangsúlyozta Vantara Gyula.

A kivitelezővel május negyedikén írta alá a szerződést a város, és a tanítás végeztével el is kezdődtek a munkák. Mint azt Endrényi Imrétől megtudtuk, az oktatási épületrész, a konyha, az étterem, az összekötő folyosó és a kazánháznak a konyha biztosításához szükséges része augusztus 21-re készül el. Most az épületszigetelés, az ablakok cseréje folyik, a régi kazánokat elbontották, újakat építenek be és a tetőszigetelést készítik elő. Minden az ütemezésnek megfelelően halad, mégpedig mintegy hetven-nyolcvan százalékban a helyi szakemberek munkája révén.

– Köszönetemet fejezem ki a városvezetésnek – folytatta dr. Ferenczi Attila tanácsnok, a József Attila Lakótelepi Részönkormányzat vezetője – hisz ahhoz, hogy pályázni tudjunk és a beruházás elindulhasson, 57 millió forint önrészt kellett biztosítania az önkormányzatnak. A pályázaton 227 millió forintot nyert a város, ennek köszönhetően közel háromszáz millió forintból újul meg a Lencsési iskola, ahová mintegy hétszáz gyermek jár. A mai kor kihívásainak mindenben megfelel majd az épület, például arra is figyelünk, hogy a felső tantermeknél árnyékoló rendszer legyen beépítve – mondta dr. Ferenczi Attila.

A munkák egész nyáron folynak, a gyerekek szeptemberben már a megszépült épületbe térhetnek vissza. A beruházás eredményeként mintegy 25-30 százalékkal csökken az épület energiaigénye, a megtakarítás már ezen a télen jelentkezik.

forrás: Csabai Mérleg

2012_lencsesi_iskola_01.jpg
2012_lencsesi_iskola_02.jpg
2012_lencsesi_iskola_03.jpg
2012_lencsesi_iskola_04.jpg
2012_lencsesi_iskola_05.jpg
2012_lencsesi_iskola_06.jpg
2012_lencsesi_iskola_07.jpg
2012_lencsesi_iskola_08.jpg
2012_lencsesi_iskola_09.jpg
Lencsesi_iskola_01.jpg
Lencsesi_iskola_02.jpg
Lencsesi_iskola_03.jpg
Lencsesi_iskola_04.jpg
Lencsesi_iskola_05.jpg
Lencsesi_iskola_06.jpg
Lencsesi_iskola_07.jpg
Lencsesi_iskola_08.jpg
Lencsesi_iskola_09.jpg
Lencsesi_iskola_10.jpg
Lencsesi_iskola_11.jpg


2018.04.27.
3710 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3502 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3629 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.046seconds