szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.07.30.  
1625 alkalommal olvasva
Megkezdődött a Tompa utca felújítása

Békéscsaba, 2012. július 27 - A csatornaépítés tompa utcai szakasza elkészült. Az útburkolat felújítása a Kolozsvári és a Pozsonyi utca között, valamint Kun és a Bercsényi utca között a napokban megkezdődött.

Mivel a csatornahálózat fejlesztésének keretében az Európai Unió nem támogatja a Tompa utca helyreállítását teljes szélességben, ezért a felújítást a Békéscsabai Önkormányzat saját forrásból fedezi. A Kolozsvári és a Pozsonyi utca között, valamint Kun és a Bercsényi utca között a jelenlegi útburkolatot elbontják, új útalap és aszfaltburkolat készül az út teljes szélességében. Ezzel egy időben a Rózsa utca is felújításra kerül.

A Tompa utca Pozsonyi és Kun utca közötti szakaszán előbb a csapadékelvezető csatornát kell kialakítani, ezért ezen a szakaszon ideiglenesen csak a csatornázás miatt megbontott burkolat kerül sávos helyreállításra. A csapadékvíz csatorna vízjogi engedélyének megszerzését követően, 2013-ban kezdhetők el a munkálatok, utána ez az útszakasz is teljes szélességében új útalapot és új burkolatot kap.

A munkálatokból fakadó kellemetlenségek miatt kérjük a lakosság türelmét és köszönjük megértésüket.


2018.02.13.
65 alkalommal olvasva