szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.08.10.  
2671 alkalommal olvasva
Félrevezető a békéscsabai MSZP-s képviselők állítása

A békéscsabai MSZP-s képviselők egy megyei napilapban megjelent felsőoktatással kapcsolatos állítása nem igaz, hozzá nem értésből vagy politikai indíttatásból félrevezető információt tartalmazó vélemény.

2012. március elején, Vantara Gyula országgyűlési képviselő és a Békés megyei képviselők együtt felmérték a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár – és Egészségtudományi Karának helyzetét. A gazdasági kilátások elkeserítőek voltak. Az egyetem Békés megyei karai a teljes leállással néztek szembe.

A korábbi felelőtlen döntések tarthatatlan helyzetet okoztak
A felelőtlen PPP konstrukcióban megépített kollégiumok óriási, évi 200 millió forintos terhet rónak a karra. A még 15 éven át fizetendő részleteket nehéz lesz törleszteni. A korábbi felelőtlen gazdálkodás miatt tavaly a három campuson átlagosan 18 százalékos létszámleépítésre került sor.
Ráadásul, a képzés eddigi szerkezete olyan diplomás szakembereket produkált, akikre a munkaerő piacon nem volt szükség. Az egyetem Békés megyei helyzete tarthatatlan volt.

Marad a felsőfokú oktatás a megyében
„Békés megyei országgyűlési képviselőtársaimmal együtt tárgyaltunk Kis Norberttel a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárral és elértük, hogy mindhárom Békés megyei helyszínen megmarad az oktatás és a képzés a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő lesz. A karok nem kell lemondjanak az új képzések kidolgozásáról sem, a valóban hiányterületekre lehet új szakokat akkreditáltatni a tervek szerint mesterképzési szinteken is, de ez több éves folyamat. A helyi campusok külső forrásszerzési pályázati aktivitása egyre nagyobb mértéket ölt, ezt tovább kell erősíteni, ezzel is biztosítva az itt dolgozok munkafeltételeit.” – mondta Vantara Gyula országgyűlési képviselő.


2018.04.27.
3701 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3495 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3616 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.047seconds