szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.08.28.  
2730 alkalommal olvasva
Évadnyitó társulati ülés a Vigadóban Képgaléria

A Békéscsabai Jókai Színház idei, 5. évadának indító társulati ülésének a teátrum Vigadó terme adott otthont ma délután. Az évadnyitó társulati ülésen Fekete Péter direktor az elmúlt évek sikereiről, a következő évad célkitűzéseiről, valamint a bemutatásra kerülő előadásokról számolt be. A társulati ülést megtisztelte jelenlétével Vantara Gyula polgármester és Kiss Tibor alpolgármester, aki város kulturális koncepciójáról szólt, és arról, hogy mindehhez hogyan kapcsolódik a színház programtervezete, illetve a megyeszékhelyen folyó nagy felújítások, a megújuló és megszépülő belváros, valamint az Agóra beruházás.

Fekete Péter színi direktor az ötödik évad, azaz a 2012/2013-as esztendő célkitűzéseit, repertoárját ismertette. Az évadnyitó ülésen ott volt Eperjes Károly színművész is, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy nem először jár ugyan Békéscsabán, ám rendezőként igen. Meghatotta az a kedves és szívélyes fogadtatás, amelyben részesült. A színház is megszépült, különleges új dolgokkal is találkoztam – mondta az évadnyitó darab rendezője, ugyanis Kiss Jenő és Reviczky Gábor főszereplésével, Eperjes Károly rendezésében mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház az idei évad első darabját, Zágon István – Nóti Károly – Eisemann Mihály Hippolyt, a lakáj című klasszikusát.

Mint azt megtudtuk, a szeptember 28-ai bemutató előtt még számos izgalmas előadást tartogat a békéscsabai teátrum a nagyérdeműnek. Szeptember első hetében a TeÁtrium színpadán – amely egész nyáron át biztosította a kulturális kikapcsolódást a város lakóinak – évadnyitó-hangolódó előadásokkal készülnek az idei, ötödik évadra.

Egressy Zoltán Sóska, sültkrumpli című tragikomédiáját, Neil Simon-Marvin Hamlisch Kapj el című musicaljét és Zalán Tibor Papageno a metróban című művét viszik színre a színházi udvarban, majd szeptember 8-án hivatalosan is megnyitják az évadot egy ünnepélyes nyitógála keretei között.

Ebben az évben kiemelt hangsúlyt fektet a színház a gyermekek, a fiatalok színházba csábítására, a pedagógusok kérésére rövidebb, ötven perces előadásokat kínál a legfiatalabbaknak.

Visszatér a Jókai színpadára Szente Béla és Gulyás Levenete zenés mesejátéka, A kolozsvári bíró, emellett a Kiskakas gyémánt félkrajcárját is színre viszik Thália papjai.

Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényéből készült színpadi adaptációt Seregi Zoltán rendezésében láthatja a közönség ősszel. Tavasszal pedig egy angol rendező meghívásával Shakespeare Lear király című drámáját mutatja be a színház Kovács Frigyes, a szabadkai színház társulata tagjának főszereplésével.

Egész estés mesedarabként Zalán Tibor – Huzella Péter Hetvenhét című zenés játéka várja a gyerekeket, amelyet Jordán Tamás vezetésével állít színpadra a társulat.

A stúdiószínházi bemutatók is számos érdekességet ígérnek, Árni Ibsen Mennyország című skizofrén vígjátékát különleges színpadi térbe helyezi Tege Antal rendező.

Ifjúsági színdarabként Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című regényének színpadi változata várja majd a fiatalokat a nagyszínpadon, és a színház drámaíró-pályázatának nyertes színdarabját is megismerheti a nagyközönség az Ibsen Stúdiószínház színpadán.

forrás: Csabai Mérleg

2012_szinhaz_evadnyito_01.jpg
2012_szinhaz_evadnyito_02.jpg
2012_szinhaz_evadnyito_03.jpg


2018.04.27.
3701 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3494 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3616 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.068seconds