szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.09.17.  
3195 alkalommal olvasva
Létrejön az ALFÖLDVÍZ víziközmű-szolgáltató cég Képgaléria

Vantara Gyula Békéscsaba polgármestere, országgyűlési képviselője látta vendégül Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyei önkormányzatainak képviselőit, akik együttműködési megállapodást írtak alá pénteken a lakosság egészséges ivóvízzel való ellátásáról. A Vigadóban elhatározás született arról is, hogy a megyehatárokon átnyúló üzemeltetési feladattal az ALFÖLDVÍZ Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt-t bízzák meg.

A sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes eseményen Vantara Gyula és Bodó Imre, a Csongrád megyei Tiszasziget polgármestere, országgyűlési képviselő, valamint Tóth Attila, a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat alelnöke, a Hajdú-Bihari Önkormányzatok Vízmű Zrt. igazgatóságának elnöke látták el kézjegyükkel a dokumentumokat.

Vantara Gyula elmondta, hogy országos szinten is példaértékű az az összefogás, amely a három megye közel 200 önkormányzatát érinti. Az együttműködés alapja az elkötelezettség, amely a lakosság számára egészséges, tiszta ivóvíz biztosítását célozza meg – elérhető áron. A víz kincs – mondta a csabai polgármester, s ennek megőrzése közös felelősségünk és egyben stratégiai kérdés is. Az alaptörvény és az idén január elsejétől hatályos víziközmű törvény szigorú előírásainak is meg kívánnak felelni az alföldi települések és szolgáltatók, valamint a törvényi változások kapcsán az ágazati szereplők jelentős átrendeződése is várható: a szektorban működő mintegy négyszáz víziközmű cég helyett csupán 30-40 lesz.

A sajtótájékoztatón Bodó Imre – aki egyébként a Szeged környéki településeket is képviselte –, és Tóth Attila is azon véleményüknek adtak hangot, hogy az együttműködés a lakosság számára egyértelműen kedvező lesz – mind a szolgáltatás minőségére, mind pedig az árára vonatkozóan.

Újságírói kérdésekre is válaszoltak az érintettek. Dr. Csák Gyula, a Békés Megyei Vízművek Zrt. vezérigazgatója a Csabai Mérleg munkatársának kérdésére elmondta, hogy ma már egyáltalán nem arzénes a csabai víz, annak mértéke átlagban a megengedett határérték alatt van. Az aradi ivóvízminőség javító programmal, illetve az aradi vízbázishoz történő csatlakozásunkkal pedig csak javulni fog a víz minősége.

Az aláírás és a sajtótájékoztató résztvevői csökmői, aradi, kevermesi, tiszaszigeti és deszki vizet is kóstolhatták, illetve az aláírást követő pohárköszöntő koccintás is – stílusosan – csapvízzel történt.

forrás: Csabai Mérleg

2012_alfoldviz_megalakulasa_01.jpg
2012_alfoldviz_megalakulasa_02.jpg
2012_alfoldviz_megalakulasa_03.jpg
2012_alfoldviz_megalakulasa_04.jpg
2012_alfoldviz_megalakulasa_05.jpg
2012_alfoldviz_megalakulasa_06.jpg


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.067seconds