szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.08.20.  
2480 alkalommal olvasva
Augusztus 20.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Kedves Ünneplő Közönség!

Augusztus 20-án Szent István királyra emlékezünk, aki új alapokat teremtett Magyarország számára. Ez a nap az államalapítónké, a magyaroké, és Békéscsabaiaké, mindazoké, akiknek fontos államalkotó nemzetünk jövője.

István komoly erkölcsi, szellemi és lelki örökséget hagyott ránk. Az igaz utat kereste, azt, amely a magyarság fennmaradását és jövőjét biztosíthatja Európában. Megőrizte a függetlenséget, miközben bekapcsolta Magyarországot a keresztény Európa teljes gazdasági és kulturális vérkeringésébe.
Ma is abban az országban élünk, melyet ő épített fel abban a reményben, hogy hosszú időre megalapozhatja a magyar nép boldogulását. Nem volt könnyű azonban ennek az óriási feladatnak a végrehajtása.
Olyan összefogásra, együttműködésre volt szüksége, amely lehetővé tette, hogy az ősi Árpádok nyomdokain haladva egy virágzó államot hozzon létre.
Ez az összefogás példaértékű lehet számunkra is.

Kedves Békéscsabaiak!
Kevesen tudják, hogy Békéscsaba 1000 évvel ezelőtt is egy gazdaságilag sikeres terület volt. A mai Békéscsaba helyén kilenc virágzó település nyomait találták meg. Az itt lakók tenni akarása, kitartása és boldogulása jó példát mutat az utókornak is.
Úgy gondolom, hogy összefogva a környező településekkel mi is új alapra helyezhetjük Békéscsabát és térségét. Együtt kell gondolkoznunk, együtt kell tennünk azért, hogy előbbre jussunk.
Mindenkinek a munkájára szükség van, hiszen mindannyiunk számára fontos az itt élők sorsa. Együtt erősebbek vagyunk, mint külön-külön!

Szent István fiához Imre herceghez írt intelmeiben ezt írja:
„Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli. …....Mert az egynyelvű és egyszokású ország gyenge és esendő. „
Békéscsabán öt nemzetiség leszármazottai élnek békében együtt több évszázada. Mindenki más-más kultúrát, más-más szokásokat hozott magával, melyek alakították, formálták hagyományainkat, kialakították a mai sokszínű Békéscsabát.
Különleges, sokszínű hagyományainkat, főleg a gasztronómia és az élelmiszer-feldolgozás területén, ki kell használnunk és előnyt kell kovácsolnunk belőle. Ezen az úton járunk a CsabaPark felépítésével. A CsabaPark a csabai Kolbász hagyományaira építő rendezvényközpont lesz ami lehetőséget ad arra, hogy Békéscsaba végre valóban a Kolbász fővárosa legyen.

Tisztelt Honfitársaim!
Az a cél, hogy Békéscsaba ismét olyan város legyen, ahol mindenki részese a közös jövőnek, ahol a helyi embereknél semmi és senki nem fontosabb.
Az országépítő nagy királyunk által megalapozott hazánk továbbfejlődéséhez mindenkire szükség van, mert sikereink záloga az összefogás.

Ennek az összefogásnak az eredménye lesz jövőre annak az új kulturális térnek az átadása, mely városunk új színfoltja és egyben büszkesége lesz az Agóra. Ez egy olyan közös érték, ami Békéscsaba minden lakójáé.

Építsük és őrizzük közösen helyi értékeinket és a Szent István-i hagyományokat!
Ezt kívánom Békéscsaba minden ünneplő polgárának!


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3629 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.067seconds