szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.09.20.  
2549 alkalommal olvasva
Megszépül a városháza homlokzata Képgaléria

Fontos állomásához, fordulópontjához érkezett a belváros rehabilitációja. Egy időben, különböző helyszíneken összesen tizenkét projekt van folyamatban, s heteken belül elérkeznek a kivitelezők a Szent István térhez, melyet teljes egészében lezárnak majd a forgalom elől. A városháza felújítása már javában zajlik.

Mint megtudtuk, a Szent István tér lezárására október elején lehet számítani, ehhez azonban a kapcsolódó beruházásoknak el kell készülnie. A legfontosabb, hogy a parkolóház megkapja a jogerős használatba vételi engedélyt, az ehhez szükséges hatósági felülvizsgálatok már megtörténtek, s mint arról már lapunk is beszámolt, a műszaki átadásra a nyár végén került sor.
- A városvezetés az új beruházások mellett nagy hangsúlyt fektet meglévő értékeink védelmére, megóvására. Ebbe a körbe tartozik a városháza, valamint a Szent István tér 8. szám alatti épület homlokzatának felújítása is – hallhattuk Vantara Gyulától. Városunk polgármestere azt is elmondta, hogy a Szent István tér 10. szám alatti, évek óta lakatlan, kihalt ház az utóbbi időben Békéscsaba egyik szégyenfoltja volt. Most ez is megszépülhet, s újra élet költözhet falai köz. Az önkormányzat szándékai szerint irodákat, üzleteket alakítanának ki az impozáns, régi épületben – tudtuk meg Vantara Gyulától.
Aki a városháza környékén jár, nyomon követheti, hogy az állványokon gőzerővel végzik munkájukat a szakemberek. Mint azt Ábelovszki Lászlótól, a kivitelezést végző, Átrimex Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, a városháza Szent István téri homlokzatán valamennyi nyílászárót felújítják, beleértve a szárazkaput is. Az ablakok felújítása során a nyílászárók hőszigetelő képessége, hangszigetelése is javulni fog. A falfelület helyreállítása a lábazat feletti sávban megfelelő szárító vakolattal történik.

A teljes homlokzat a javítást követően új festést kap. Fontos tudni, hogy a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal szakmai felügyelete mellett történik valamennyi beavatkozás. Bár a szerződés szerint a kivitelezőnek 240 nap áll rendelkezésre, tehát a befejezési határidő 2013. április 17. lenne, a cégvezető elmondta: szándéka szerint ebben az évben szeretné befejezni a munkát. A Szent István tér 8. szám alatt lévő, műemléki környezetben lévő épület homlokzat-felújításához az utólagos falszigetelés, a tetőfelújítás, homlokzati nyílászárók felújítása, új nyílászárók elhelyezése tartozik, kiegészítve a bádogos szerkezetek cseréjével.

forrás: Csabai Mérleg

2012_megszepul_a_varoshaza_01.jpg
2012_megszepul_a_varoshaza_02.jpg
2012_megszepul_a_varoshaza_03.jpg
2012_megszepul_a_varoshaza_04.jpg


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3630 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.074seconds