Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.10.20.  
3718 alkalommal olvasva
Vantara Gyula új zászlót adott át a Lencsési Általános Iskola új közösségének Képgaléria

Az 1956-os forradalom emlékére szervezett ünnepi megemlékezésen adták át a Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény energetikailag felújított épületét, 2012. október 18-án, csütörtökön, délelőtt 11 órakor. Az új iskolaközösség, amely két korábbi Lencsési lakótelepi iskola egyesülésével jött létre új zászlót is kapott Békéscsaba Önkormányzatától.

A rendezvény az 1956-os megemlékezéssel kezdődött. Az iskola diákjai adtak ünnepi műsort, majd Vida András, az iskola igazgatójának ünnepi beszéde következett. Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere köszöntőt mondott majd új zászlót adott át az iskola diákjainak.

A rendezvény második részében, egy sajtótájékoztató keretében adták át az iskola felújított épületét. „Az intézményeink energetikai korszerűsítése mellett, a városvezetés célja az is, hogy jó gazdaként ápolja, megóvja meglévő értékeit. A Lencsési Lakótelep központjában fekvő, több mint harmincéves múlttal és gazdag hagyományokkal rendelkező iskola, városunk olyan értéke, amelyre vigyázunk, amelyre büszkék vagyunk” – mondta Vantara Gyula.

A közel 300 millió forint összköltségű beruházás célja az volt, hogy az iskola épülete energiahatékonyságát, energiatakarékosságát fokozzák. A felújítás keretében az épületek hő technikai adottságait javították, és a hő veszteségét csökkentették, sor került utólagos hőszigetelésre, nyílászárók és a kazánok cseréjére is. Az intézmények fűtési, hűtési és használati meleg víz rendszereit is korszerűsítették a KEOP-5.3.0/A-09-2010-0064 azonosító számú „Épületenergetikai fejlesztések ” című pályázat segítségével.


2017.12.14.
16 alkalommal olvasva
2017.12.14.
19 alkalommal olvasva
2017.12.11.
22 alkalommal olvasva