szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.10.27.  
2652 alkalommal olvasva
„A nagy kezek összefogása a kicsikért” Képgaléria

Álmodtak egy nagyot a Kazinczy lakótelepi óvoda pedagógusai és az oda járó gyerekek szülei, s elhatározták, támogatókat keresnek egy tornaszoba kialakításához. A sok-sok munkának és a hatékony összefogásnak köszönhetően az álom valósággá vált, a kicsik mozgásához teret adó helyiséget csütörtökön ünnepélyesen átadták.

"A jelenlegi, nehéz gazdasági helyzetben is sikerült összefogással létrehozni ezt a 60 m2-es, sportpadlóval ellátott tornaszobát, s az ehhez szükséges 11 millió forintot az önkormányzat biztosította. E mellett a biztonságot szolgálva kialakították az épület teljes tűzvédelmi rendszerét is" – hallhattuk Vantara Gyulától a csütörtöki átadó ünnepségen. Békéscsaba polgármestere kihangsúlyozta: ez a több évtizedes hagyományokkal rendelkező intézmény olyan értéke a városnak, melyet meg kell őrizni, meg kell becsülni. Ezért is támogatta az önkormányzat azt a kezdeményezést, mely a gyerekek egészséges fejlődését segíti elő, teret ad a mozgáshoz.

"A fiatalokat az egyre nagyobb mértéket öltő virtuális világból vissza kell vezetnünk a való világba" – fogalmazott Vantara Gyula, majd sportszereket ajándékozott az óvodásoknak, akik táncos produkciójukkal csaltak mosolyt a jelenlévők arcára.
Urbancsokné Váradi Ildikó a Kazinczy Ovisokért Alapítvány kuratóriuma nevében elevenítette fel az elmúlt hónapok eseményét attól fogva, hogy Varga-Sipos Andrea fejéből kipattant a tornaszoba létrehozásának ötletet, egészen a megvalósításig. Mint megtudtuk, nagyon sokan, így a városvezetés, a körzet képviselője, vállalkozók is támogatták a szülők és pedagógusok törekvéseit. Az alapítvány rendezvényeket szervezett a cél elérése érdekében, de miután az önkormányzat magára vállalta a munkálatok finanszírozását, az adományokból összegyűlt pénzt a tornaszoba berendezésére fordíthatják.
A Kazinczy lakótelepi óvoda nevelési programjában kiemelt helyen szerepel a mozgásfejlesztés, de ez a tágas helyiség közösségi térként, ünnepségek helyszíneként is szolgálhat majd.
- A gyermek a Jóisten ajándéka, akikre rábízzuk őket, a pedagógusok pedig angyalok, akik őket vigyázzák, nevelik – méltatta az óvoda dolgozóit Kiss Tibor alpolgármester pohárköszöntője közben, majd a közös munka fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, az óvodások táncát, egymásba kapaszkodó kis kezeit figyelve fogalmazódott meg benne, mennyit is ér az összefogás. – Ezúttal a nagy kezek fogtak össze a kicsi kezekért…- hallhattuk Kiss Tibortól a tornaszoba átadó ünnepségének végén.

forrás: Csabai Mérleg

2012_Kazinczy_ovoda_01.jpg
2012_Kazinczy_ovoda_02.jpg
2012_Kazinczy_ovoda_03.jpg
2012_Kazinczy_ovoda_04.jpg
2012_Kazinczy_ovoda_05.jpg
2012_Kazinczy_ovoda_06.jpg


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3630 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.064seconds