Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.11.07.  
3815 alkalommal olvasva
Ötévesek a csabai hármas ikrek Képgaléria

Pontosan öt évvel ezelőtt, 2007. november 7-én ötfősre bővült a csabai Gyenge család, egy-egy perces eltéréssel megszületett Lackó, Csabi és Zsombor. Miután hazaértek a kórházból, Vantara Gyula polgármester Mozdony utcai otthonukban köszöntötte őket, most pedig, öt év elteltével az irodájában ajándékozta meg a családot.

Szerdán délelőtt, rövid ideig szokatlanul nagy nyüzsgés volt a polgármester irodájában. Az első percekben, édesapjuk, Gyenge László és édesanyjuk, Gyengéné Horváth Adrienn kezeibe kapaszkodva álltak Vantara Gyula mellett az ötéves nagyfiúk, Lackó, Csabi és Zsombor. Pillanatokkal később azonban már az ajándékba kapott, névre szóló plüssoroszlánokkal játszottak, és kezdték felfedezni a szobát.

A hármas ikrek a szegedi klinikán születtek, ahonnan később a gyulai Pándy Kálmán-kórházba, aztán pedig hazakerültek. Alig három hónapos korukban járt náluk a polgármester (kis képünkön). Az apróságok gondozásában másfél évig szakképzett gondozónő segített, aki még később is el-ellátogatott a családhoz. A fiúk szépen cseperedtek, egy éve járnak a Napsugár ovi Nyuszi csoportjába, most középsősök.

– Nagyon vártuk őket. Korábban két gyereket szerettünk volna és nem egyszerre, de óriási öröm, hogy így alakult. Szerintem nincs több gondunk velük, mint másnak egy vagy két gyerekkel, persze erről nincs tapasztalatunk. Az igazi fiús játékokat szereti Lackó, Csabi és Zsombi, kedvencük a lego, az építőkocka, az autó, a fakard és a lovacska – mondta az apuka, majd gyermekeire nézve hozzátette: nekünk itt van a jövőnk ebben a három gyerekben.

Vantara Gyula annak idején a legbékésebb babát, Csabit fogta a kezében. Kérdésére a szülők elmondták, hogy most is Csabi a legnyugodtabb, de tulajdonképpen mindhárom fiú eleven és egészséges. Sokat vannak a szabad levegőn, időnként Biharba kirándulnak, járnak angolra, néptáncra, Csabi gyógytornára is, és szívesen játszanak az udvarukon levő mini játszótéren (amire a konyhából éppen rálát az anyuka). Csönd csak akkor van a házban, amikor a gyerekek alszanak, vagy a nagyszülőknél vannak, akik ma is sokat segítenek Gyengééknek. Vannak nézeteltérések a fiúk között – mint minden testvér esetében –, mert mindig mindenkinek ugyanaz kellene és persze azonnal. Mindegyikük igyekszik kiharcolni, amire szüksége van: Lackó az értelmi szerző, Zsombi a végrehajtó, Csabi meg a csendes erő. A család egyébként most a ház bővítésére készül, hogy mire iskolások lesznek a gyerekek, mindháromnak külön szobája legyen.

Vantara Gyula polgármester a fiúknak játékot, a családnak vásárlási utalványt és ajándékkosarat adott át, aztán a gyerekek az oviban folytatták az ünneplést csoporttársaikkal és három tortával.

forrás: Csabai Mérleg

2012_harmasikrek_01.jpg
2012_harmasikrek_02.jpg
2012_harmasikrek_03.jpg
2012_harmasikrek_04.jpg
2012_harmasikrek_05.jpg
2012_harmasikrek_06.jpg
2012_harmasikrek_07.jpg
2012_harmasikrek_08.jpg
2012_harmasikrek_09.jpg
2012_harmasikrek_10.jpg


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3629 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.066seconds