szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.11.09.  
3051 alkalommal olvasva
Díszdiplomások és intézményvezetők köszöntése Képgaléria

A hagyományoknak megfelelően a városháza dísztermében köszöntötték Békéscsaba vezetői a díszdiplomás pedagógusokat, a nyugállományban lévő és aktív intézményvezetőket pénteken délelőtt. A rendezvény ebben a formájában az utolsó volt, jövő évtől ugyanis – az oktatásban zajló változások miatt – az eddigi huszonnégy oktatási intézmény helyett csak a kilenc óvoda tartozik majd teljes egészében a városhoz.

A díszteremben a megjelenteket Turiné Kovács Márta, az oktatási, közművelődési és sportosztály vezetője köszöntötte, majd a Jókai színház művészeinek előadásában részletek hangzottak el Szente Béla és Gulyás Levente A kolozsvári bíró című zenés mesejátékából. A műsor után Vantara Gyula polgármester köszöntötte a díszdiplomás pedagógusokat, nyugdíjas és aktív intézményvezetőket.

– A tudás olyan érték, amely végigkíséri életünk meghatározó pillanatait, és felidézi azoknak emlékét is, akiktől a tudást kaptuk. A mai napig emlékszem azokra a tanítókra, akiktől írni, olvasni, számolni tanultam, ahogy az itt jelenlevő díszdiplomások tanítványai is. A pedagógusi munka olyan hivatás, amit csak az tud eredményes végezni, aki szívvel-lélekkel magáénak érzi a diákok tanításának, nevelésének fontosságát. Hosszú évek után, ha a pedagógus visszanéz, jóleső érzéssel veheti tudomásul, hogy szélesebb látókörű, az életben jobban eligazodó diákokat bocsátott útjukra, akiknek megtanította a hagyományainkat, a józan ész, a tiszta szellem, a tenni akarás és a kitartás fontosságát – fogalmazott Vantara Gyula. A polgármester hozzátette, hogy a korábbi tapasztalatok útmutatóként szolgálhatnak a jelenlegi intézményvezetők számára, hiszen a világ és a diákok változnak, de az értékek, hagyományok nem veszhetnek el a megújuló magyar közoktatásban.

– Mindannyian tudjuk, ez az utolsó alkalom, hogy így, ebben a körben találkozunk, mert a jövőre már a szakminisztérium lesz az intézményvezetők munkáltatója. Köszönet a pedagógusok kitartó, áldozatos munkájáért, köszönet az intézményvezetőknek, kívánom, hogy a jövőben is azt tartsák szem előtt, hogy az iskola az életre nevel. Ne feledjék, a világon mindenkinek hinnie kell abban,hogy képes olyat tenni nyújtani, amit a világ nélküle nem kaphatna meg – mondta a polgármester.

A köszöntő után Vantara Gyula polgármester és Kiss Tibor alpolgármester – a képző intézményben átvett díszoklevél mellé – ajándékot nyújtott át azoknak a pedagógusoknak, akik évtizedekkel ezelőtt diplomáztak: vasdiplomások (65 éve végeztek) Bori Györgyné, Garaguly László, Medovarszki Pálné, Rucz Lajosné és dr. Szentistványi Istvánné; gyémánt diplomás (60 éve végzett) Szudárné Marik Margit; aranydiplomások (50 éve végeztek) Blahut Lajos, Chlebniczki Jánosné, Furák György, Hidasi Lászlóné, Hugyecz Andrásné, dr. Hursán György, Kovalcsik Mihályné, Kovács Márton és Mazán Andrásné.

Az ünnepségen Kiss Tibor az aktív intézményvezetők munkáját értékelte, megköszönve azt a türelmet és szakma iránti alázatot, amit az elmúlt év változásai alatt is tanúsítottak.

– Azokat a döntéseket, amelyek az oktatási ágazat változásait idézték elő, a huszonnegyedik órában hoztuk meg. A rendszer egyrészt forráshiányos, másrészt – a gyermekek egyre csökkenő létszáma miatt – pazarló volt. A lehetőségekből véleményem szerint a legjobbat hoztuk ki, úgy, hogy a szakmai munka ne sérüljön, a diákok és pedagógusok pedig jobb körülmények között végezhessék a munkájukat Békéscsabán. Az új struktúra kialakítása időigényes és alapos előkészítést igényelt, ebben a munkában kart-karba öltve vettünk részt. A huszonnégy nevelési oktatási intézményből jövő évtől csak kilenc óvodának maradunk teljes felelősséggel a gazdái, de a többi intézménnyel sem szakad meg a kapcsolatunk – jelentette ki az alpolgármester.

Kiss Tibor hangsúlyozta, hogy a jövőben is összeköti az intézményeket és várost a csabai diákságról való gondoskodás felelőssége. Sok területen továbbra is együtt kell gondolkodni a legideálisabb működési struktúra kialakításáért. Az alpolgármester az intézményvezetők egész éves munkáján túl köszönetet mondott a fenntartóval való együttműködésért, végezetül azt kívánta, hogy a következő fenntartóval is ilyen jó legyen a az intézmények kapcsolata, és hogy nekik is legyen módjuk elismerni a pedagógusok munkáját.

Az aktív intézményvezetők ezután jutalmat kaptak, majd az Ibsen Ház megtekintésével, Kádár Ferkó fotószínházával, ebéddel és hosszú-hosszú beszélgetésekkel folytatódott a városvezetők, díszdiplomások, nyugalmazott és aktív intézményvezetők találkozója.

forrás: Csabai Mérleg

Vantara Gyula köszöntője

2012_diszdiplomas_pedagogusok_01.jpg
2012_diszdiplomas_pedagogusok_02.jpg
2012_diszdiplomas_pedagogusok_03.jpg
2012_diszdiplomas_pedagogusok_04.jpg
2012_diszdiplomas_pedagogusok_05.jpg
2012_diszdiplomas_pedagogusok_06.jpg
2012_diszdiplomas_pedagogusok_07.jpg
2012_diszdiplomas_pedagogusok_08.jpg
2012_diszdiplomas_pedagogusok_09.jpg
2012_diszdiplomas_pedagogusok_10.jpg


2018.04.27.
3694 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3489 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3607 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.117seconds