szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.11.16.  
3050 alkalommal olvasva
Átadták a Csabagyöngye Kulturális Központot Képgaléria

2012. november 16-án délelőtt 11 órakor került sor a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ műszaki átadására. Az eseményen ünnepi beszédet mondott a beruházó részéről Vantara Gyula, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, az üzemeltető részéről Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója, a kivitelező részéről pedig Koreck Ferenc, a Strabag-MML Kft. területi igazgatója.
Az Agóra program keretében egy modern, 6154 m² hasznos alapterületű, multifunkcionális közösségi, közművelődési központ került megépítésre Békéscsabán. A projekt központi elemét a Békéscsabán Ifiházként ismert, 1967-ben átadott művelődési, kulturális, szórakoztató, oktatási és igazgatási funkcióknak is helyt adó épület részleges bontása, illetve felújítása, bővítése, és a fent felsorolt funkciók megvalósítását szolgáló eszközök beszerzése jelentette. Az intézmény Békéscsaba belvárosában – mind a vendégek, mind az előadók számára - rendkívül jó megközelíthető helyen található kiváló parkolási lehetőséggel és tömegközlekedési kapcsolatokkal.
„Ez az épület a békéscsabaiaké, a békés megyeieké, sőt a régióban élőké lesz – egészen a csecsemőktől a kamaszokon át a szépkorúakig. Békéscsaba belvárosa újra a megye szíve lesz. Fontos kiemelni, hogy ezekben a jelentős beruházásokban a helyi vállalkozások is komoly szerepet kapnak a kivitelezésekben jelentős mértékben részt vettek. Az alvállalkozók 80%-a békés megyei vállalkozás volt.” – mondta Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere.
A projekt az önkormányzat hosszú távú belváros megújítási-fejlesztési programjának részeként került megvalósításra. A beruházás révén nem csak a helyi közösségi-közművelődési-kulturális élet központi épülete került megépítésre, hanem a megyeszékhely közművelődési igényeit is kielégíti. A belváros fejlesztését célzó további beruházásokkal, a városközpont ingatlanjainak és közterületeinek felújításával Békéscsaba belvárosa ismét alkalmassá válik a klasszikus városközponti funkciók betöltésre és megtartására, ismét a megye szíve lesz.

2012_csabagyongye_muszaki_atadas_01.jpg
2012_csabagyongye_muszaki_atadas_02.jpg
2012_csabagyongye_muszaki_atadas_03.jpg
2012_csabagyongye_muszaki_atadas_04.jpg
2012_csabagyongye_muszaki_atadas_05.jpg
2012_csabagyongye_muszaki_atadas_06.jpg
2012_csabagyongye_muszaki_atadas_07.jpg


2018.02.13.
65 alkalommal olvasva