Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2012.11.25.  
2727 alkalommal olvasva
Záporoztak a kérdések a közmeghallgatáson Képgaléria

Minden elhangzott kérdésre azonnal választ kaptak mindazok, akik a péntek délutáni közmeghallgatáson vettek részt. A városvezetés és a polgármesteri hivatal szakemberei két és fél órán át folytattak párbeszédet a dísztermet zsúfolásig megtöltő közönséggel.

Vantara Gyula polgármester bevezetőjében elmondta: évente egy alkalommal előre meghirdetett közmeghallgatást kell tartani, ez ugyanis a lakosság és a közgyűlés közötti párbeszéd egyik legfőbb fóruma. A köszöntőt követően csak úgy záporoztak a kérdések, többen véleményüket osztották meg a városvezetéssel, de olyan is akadt, aki kritikát fogalmazott meg, illetve ötleteket adott. Mindezekből – terjedelmi okok miatt – a teljesség igény nélkül idézünk néhányat.
Barcs Józsefné és Huszár Endre mindketten köszönetüket fejezték Vantara Gyulának, amiért országgyűlési képviselőként felvállalta a Felvidékről áttelepültek ügyét, s eredményeket is elért a Parlamentben ebben a témakörben. Mint mondták, 65 év hallgatás után az érintettek és családjaik végre erkölcsi és talán anyagi kárpótlást is kaphatnak. A polgármester hozzátette: örömére szolgál, hogy a képviselők arról már döntöttek is, hogy április 12-e hazánkban a kitelepítettek emléknapja lesz.
Klavács János a Lencsési lakóteléepről elismerően szólt arról munkáról, mely a dísztér kialakítása érdekében zajlik, ám azt kifogásolta, hogy Békéscsaba belvárosában egyáltalán nincs nyilvános illemhely, amire pedig, főként nagy tömegeket vonzó rendezvények idején szükség van. Az illetékes elmondták: a főtéren a városháza földszintjén, illetve a Szabadság téri, önkormányzati épületben lévő mosdókat bárki használhatja, akár csak a közintézményekét, vagy a bevásárló központét.
Többen szóba hozták, hogy a belvárosban veszélyes helyzeteket idéznek elő a vadul kerékpározók, egyesek kitiltanák őket a leendő dísztérről. Ezzel kapcsolatban Lukácsi László főépítész elmondta: a biciklis közlekedés engedélyezett lesz a főtéren de szabályozottan, csak annak szélein, középen és a járdán nem.
Két, kerekesszékkel közlekedő fiatalember: Faluhelyi Balázs és Farkas József azt panaszolták el, hogy a Körös Volán helyi járatú buszainak menetrendjében nem mindig szerepel pontosan, mikor számíthatnak alacsony padlós járművek érkezésére. Ez mozgásukat jelentősen megnehezíti, egyiküket pedig a sofőr azért szállította le a buszról, mert nem volt vele kísérő. A mozgásukban korlátozott embereknek a téli, nagy havazások idején is akadt gondjuk, hiszen a járdákon gyakran csak nehézségek árán tudtak haladni -. hangzott el a közmeghallgatáson. A városvezetés ígéretet tett arra, hogy a problémákról tájékoztatják a Volán illetékeseit, sőt személyes találkozót is szerveznek szükség esetén.
Az estébe nyúló közmeghallgatáson sok egyéb mellett szó esett még a fiatalság helyzetéről, a közmunkaprogramról, de olyan ötlet is elhangzott, hogy a megújult főtéren állítson Szent István szobrot az önkormányzat.

forrás: Csabai Mérleg

2012_kozmeghallgatas_01.jpg
2012_kozmeghallgatas_02.jpg
2012_kozmeghallgatas_03.jpg
2012_kozmeghallgatas_04.jpg
2012_kozmeghallgatas_05.jpg
2012_kozmeghallgatas_06.jpg
2012_kozmeghallgatas_07.jpg
2012_kozmeghallgatas_08.jpg
2012_kozmeghallgatas_09.jpg
2012_kozmeghallgatas_10.jpg


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3488 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3606 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.129seconds