szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.02.12.  
3217 alkalommal olvasva
Módosították a jaminai beruházás tervét Képgaléria

Rekordgyorsasággal és egyhangú szavazással döntöttek a békéscsabai képviselők kedden délután két fontos ügyben. A rendkívüli közgyűlés határozata szerint a járóbeteg-szakellátást a továbbiakban is az önkormányzat biztosítja a városban, e mellett pedig módosították a jaminai városrész rehabilitációját célzó pályázat terveit.

Az első napirendi pont kapcsán arról döntenek a képviselők, hogy az önkormányzat az Egészségügyi Alapellátási Intézményen keresztül az idei év április 30-át követően is biztosítja a járóbeteg-szakellátást. Mint ismeretes, az egészségügyi törvény arról rendelkezett, hogy ezt a feladatot a jövőben az állam lássa el, kivéve, ha az önkormányzat továbbra is vállalja ezt. Békéscsabán ez a pszichiátriai játbeteg-szakellátást, a klinikai szakpszichológiát és a fogszabályozási szakellátást érinti. Mivel ezek az ellátások a lakosság széles körét érintik, s kívánatos az alapellátás és szakellátás magas szintű együttműködése, valamint a szakellátások fenntartása többletforrást az önkormányzat részéről nem igényelnek, a testület úgy döntött, hogy továbbra is vállalják a járóbeteg-szakellátás működtetést. Dr. Fábián Ágnes tanácsnok ezzel kapcsolatban elmondta, a pszichológiai tanácsadást az elmúlt évben 16 ezren vették igénybe, vagyis a lakosság egynegyede.
A következőkben több ponton is módosította a közgyűlés a jaminai városrész szociális célú rehabilitációjának akciótervét. Mint megtudtuk, a 270 millió forintos projektet érintő tervdokumentáció készítése kapcsán, illetve a társadalmi egyeztetés során felmerült javaslatokat építették be az új verzióba.
E szerint nem alakítják át a Batsányi utca 7. szám alatti telken található - jelenleg a Jaminai Fiókkönyvtár, a polgárőr egyesület és a körzeti megbízotti iroda használatában lévő – épületet, s a fiókkönyvtárat sem költöztetik az Orosházi út 101. szám alatti lévő közösségi házba, így az ott lévő rendezvényterem mérete nem csökken.
Annak érdekében, hogy a projekt összköltségét ne lépjék túl, a Batsányi utca 7. szám alá tervezett, szociális bérlakások kialakítását törölték a tervekből. Mint ismert a közelmúltban, Jaminában lakossági fórumot tartottak, ahol nyilvánvalóvá vált, hogy a Batsányi utca 7. szám alatt kialakítandó szociális bérlakások megvalósítása lakossági ellenállásba is ütközik.
Ugyancsak módosult a Bessenyei utca 15-17. szám alatt található társasházon tervezett átalakítás. Itt nem 2, "kétgenerációs" lakást, hanem 3, "egygenerációs" lakást alakítanak majd ki. Ez költséghatékonyabb megoldásnak bizonyult, s a döntéshozók reményei szerint a kisebb lakások a későbbiekben jobban kihasználhatóbbak, mint az eredetileg tervezett „kétgenerációsok”.
A napirend tárgyalása során Takács Péter képviselő arról érdeklődött, miként csoportosítják át a forrásokat. Wittmann László, a stratégiai-fejlesztési osztály vezetője elmondta: a projekt összköltsége nem változik, a változtatások után fennmaradó összeget a Franklin utcai bérlakások felújítására fordítják.
A képviselők ezt a határozati javaslatot is mindannyian elfogadták. A békéscsabai közgyűlés tagjai legközelebb február 22-én tartanak ülést a városháza dísztermében.

forrás: Csabai Mérleg

2013_rendkivuli_kozgyules_01.jpg
2013_rendkivuli_kozgyules_02.jpg
2013_rendkivuli_kozgyules_03.jpg
2013_rendkivuli_kozgyules_04.jpg
2013_rendkivuli_kozgyules_05.jpg
2013_rendkivuli_kozgyules_06.jpg
2013_rendkivuli_kozgyules_07.jpg
2013_rendkivuli_kozgyules_08.jpg


2018.04.27.
3701 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3495 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3616 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.051seconds