szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.03.25.  
4248 alkalommal olvasva
Több mint 70%-kal csökken az Árpád fürdő energiaköltsége Képgaléria

2013. március 20-án délelőtt tartották a békéscsabai Árpád Gyógy-, és Strandfürdő komplex energetikai beruházás nyitó sajtótájékoztatóját.

A beruházás célja a termálenergia hasznosítása. A termálenergia felhasználásával csökkenteni lehet a gázfelhasználást: a medencék fűtésénél, a központi fűtésnél, a használati melegvíz előállításánál, a légfűtésnél a sátorban, illetve a Jázmin Centerben. Az előzetes megvalósíthatósági tanulmány szerint a fürdő minden igényét részben vagy egészben biztosítani lehet a termálvízből nyert energiával.

A két felújított kútból nyert vízzel hőenergiát lehet előállítani, illetve a termálmedencék elfolyó vizéből is kinyerhető a hőenergia. Így a jelenlegi gázfogyasztás legalább 70%-a megtakarítható. Az energiaköltségek várhatóan évi 30 millió forinttal csökkennek. Jelentős megtakarítás érhető el a termálvízhez hűtési célból kevert ivóvíz csökkentésével. Ugyanis jelenleg a városi ivóvízhálózat vizével hűtjük a termálvizet.

A beruházás keretében a termál kutak fúrására, gáztalanító létesítmény építésére, szivattyúk telepítésére, hőcserélők beépítésére, légtechnikai egységek korszerűsítésére, radiátorok cseréjére, kazánok illesztésére, a fűtés teljes erősáramú rendszerének korszerűsítésére, új vezérlő rendszer kialakítására kerül sor. A 246 millió forintos beruházás 50%-os Európai Uniós támogatással készülhet el.

„Az intézményeink energetikai korszerűsítés mellett, a városvezetés célja, hogy jó gazdaként ápolja, megóvja meglévő értékeinket is.
A Békéscsaba belvárosában található patinás Árpád fürdő, több mint 90 éves múlttal és gazdag hagyományokkal rendelkezik, városunk olyan értéke, amelyre vigyázunk, amelyre büszkék vagyunk. A csatorna- és szennyvíztisztító fejlesztés, a Csabagyöngye Kulturális Központ, a Belváros Rehabilitáció, a Kerékpárút fejlesztések és a járdaprogram után a Fürdőfejlesztés - az energetikai korszerűsítésen túl - a békéscsabaiak kényelmét, és egy élhetőbb város kialakítását szolgálja.
Kérem a lakosság türelmét, amíg a beruházás elkészül" – mondta Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere.

2013_arpad_furdo_felujitas_01.jpg
2013_arpad_furdo_felujitas_02.jpg
2013_arpad_furdo_felujitas_03.jpg


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.049seconds