szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.03.28.  
3063 alkalommal olvasva
Aláírásgyűjtés a rezsicsökkentés védelmében Képgaléria

Békéscsabán is aláírásgyűjtést kezdeményezett a Fidesz a kormány rezsicsökkentésének támogatásáért. Mint azt Vantara Gyula, a megyei választmány elnöke szerdán elmondta, az energetikai cégek a privatizálásuk óta busás haszonra tettek szert, a kormány viszont azt szeretné, ha a polgárok zsebében maradna több pénz, ezért csökkentette a családok rezsijét, és további rezsicsökkentést tervez. Az aláírásgyűjtéssel azt szeretnék nyilvánvalóvá tenni az ellenzők és mindenki számára, hogy a magyar családok akarják a rezsicsökkentést.

A békéscsabai piacon szerdán a Békés Megyei Polgári Nyugdíjasok Civil Egyesület aktivistái várták az érdeklődőket. Bíró János elnöktől megtudtuk: aktivistáik két hétig gyűjtenek aláírást, piaci napokon a vásárcsarnok két végén, a többi napon pedig a Szabadság téri Fidesz irodán, a földszinten. Az aláírásgyűjtő ívet már az első napon kézjegyével látta el számos csabai polgárral együtt Kiss Tibor, dr. Ferenczi Attila, Zelenyánszki Péter, Futaki Sándor, valamint Vantara Gyula, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Békés Megyei Területi Választmányának elnöke.

– A rezsire költött összeg kiemelkedően magas a Dél-Alföldön az ország többi részéhez képest is. Országos szinten 4 millió háztartást érint a 10 százalékos – egyelőre a villanyra és gázra kiterjedő – rezsicsökkentés. Havi szinten átlagosan mintegy 7-8 ezer forint megtakarítást jelent ez a családoknak, éves szinten ez 90 ezer forint. Ez Békés megyében igen jelentős segítség, még ha néhány szervezet, párt, mozgalom tiltakozik is ez ellen. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy 2002 és 2010 között kétszeresére nőtt a villamos-energia ára, és háromszorosára a gázár, ennek fényében kell megvizsgálni azokat a szempontokat, amelyet az ellenzék hangoztat – mondta Vantara Gyula.

A választmányi elnök megjegyezte: 8 százalékos fix hasznot garantált az energia értékesítése után a szolgáltatóknak az állam, ez azt jelenti, hogy bármilyen gazdasági eredményt produkált is az energia-szolgáltató, a magyar állam ezt kiegészítette, hogy meglegyen a 8 százalékos haszon (az átlagos európai haszon mértéke 2-3 százalék). Hozzátette azt is, hogy a külföldön a nyereség nagyobb hányadát forgatták vissza a szolgáltatók fejlesztésekbe; ha Magyarországon a légvezetékek helyett a földben futnának az elektromos energia vezetékei, valószínűleg nem lenne ennyi szél- vihar és hókár, mint amit most is tapasztalhattunk. Kiemelte, a rezsicsökkentés most a polgárok pénztárcájában tartja meg a pénzt és nem a szolgáltatók hasznát növeli.

– Szükségünk van az emberek támogatására, hisz a közműszolgáltatóknak nem érdekük, hogy a hasznuk csökkenjen. A kormány maximálisan kiáll a rezsicsökkentés mellett, ezzel is szeretne segíteni az emberek helyzetén. Mintegy megerősítést kérünk tehát a polgároktól, hogy ők is támogatják a rezsicsökkentést – hangoztatta Vantara Gyula.

A Fidesz szerte a megyében elkezdte az aláírásgyűjtést, nem kopogtatnak be senkihez, Békéscsabán szerdán és szombaton a piac két bejáratánál, hét közben a Szabadság téri irodában, a földszinten várják a polgárokat.

– Kérem a békéscsabaiakat, aláírásukkal támogassák ezt a mozgalmat, ami lényegében pártok feletti, inkább egy kiállás azért, hogy a rezsi tíz százaléka maradjon meg az embereknél – tette hozzá Vantara Gyula, miután aláírta az ívet.

forrás: Csabai Mérleg

2013_alairasgyujtes_rezsi_01.jpg
2013_alairasgyujtes_rezsi_02.jpg
2013_alairasgyujtes_rezsi_03.jpg


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3629 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.05seconds