szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.03.30.  
2809 alkalommal olvasva
Tisztelt Békés megyei, békéscsabai lakosok! Kedves Olvasók!

A Húsvét az egyházi ünnepek közül a feltámadás, a népszokásokban pedig a tavasz, a természet megújulásának ünnepe. A keresztény világ egyik legnagyobb jelentőségű eseménye, Jézus Krisztus kereszthalálára és feltámadására való emlékezés. Jézus megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával győzelmet aratott a halál felett.

A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott, a természet újjászületését jelképező termékenységi ünnepekkel is. Sokak számára a húsvét világi, családi ünnep, ahol máig élnek a régmúlt hagyományai, jelképei: a bárány, a tojás és a barka. Ilyenkor összejön a család, hogy a locsolkodás és a tojásfestés hagyományával őrizzék meg az ünnephez köthető népszokásokat.

A tojás a termékenység, az élet és az újjászületés szimbóluma, szinte minden vallásban megtaláljuk. A Nap tiszteleteként a kínaiak már 5000 évvel ezelőtt pirosra festették a tojást. A tojásfestés pogány szokását vették át a rómaiak, amiből keresztény hagyományt teremtettek. A piros tojás a középkorban Jézus vérét jelképezte.

A feltámadás örömhíre, az újrakezdés reményét nyújthatja számunkra. Sokszor érzi úgy az ember, hogy nincs megoldás, hogy nincs alternatíva az élet nehézségeiben, sokszor nem látjuk, hogy "merre tovább." Tudnunk kell, hogy nem vagyunk egyedül, segíteni tudunk egymásnak, bátran hozhatunk áldozatot egymásért.

Húsvétkor, a böjt után egy kicsit mindannyian újjászületünk, a tavaszi nap sugarai új erővel töltenek fel bennünket. Az ünnepek után újult erővel folytathatjuk a munkát városunkért, a békéscsabai lakosokért. Kollégáimmal sokat dolgoztunk azért, hogy Békéscsaba szebb, kényelmesebb és élhetőbb legyen, hogy mindenki megtalálja a számítását, munkához jusson, aki dolgozni szeretne, és hogy gyermekeink itthon érezzék otthon magukat. Azonban továbbra is sok munka vár ránk, mielőtt céljainkat elérnénk.
Kívánom, hogy mindenki számára legyen ez az ünnep a hittel teli megújulás ünnepe szeretteik körében!

Áldott, szép húsvéti ünnepeket kívánok!
Vantara Gyula


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.052seconds