szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.04.02.  
2387 alkalommal olvasva
Kéken ragyogott a színház

Kék fényben ragyogott a Jókai színház szombat este, a „Light it up Blue” nemzetközi kampány keretében. Az épület előtt több száz ember gyűlt össze, majd íz eső miatt, együtt a Csabagyöngyébe vonultak. Az Agora teremben ahol ötvengitáros kíséretével énekeltek közismert, szívhez szóló dalokat. Az autizmus világnapjára emlékeztünk így Békéscsabán.

Az időjárás próbára tette az embereket szombat este, ám kiderült nagyon sokan vannak, akik az arcukba csapó esőtől sem riadnak vissza, ha autista barátaikról van szó. Hét órára megtelt a színház előtti tér, aholVarga Tamás köszöntötte a jelenlévőket, majd Vantara Gyula, polgármester, Kara Tünde az esten közreműködő színművésznő és Szántó Tamás, az AUT-PONT Alapítváy ügyvezetője együtt kapcsolták fel a fényeket, melyek kékre „festették” a színház impozáns épületét.
Zalán Tibor ünnepi beszédét Kara Tünde olvasta fel: „ezen a kékre festett estén… Megszoktuk, hogy világnapokat tartunk, és ezzel nagyrészt le is tudjuk az adott problémát vagy kérdést, aminek a napja valamire fel kell(ene) hívja a figyelmünket. Ma az autisták napját… nem használom a szót, hogy ünnepeljük, mert pontatlan. Inkább élek a figyelemfelhívás lehetőségével: ma autista társaink gondoktól nem tehermentes életét emeli a kék fény figyelmünk tengelyébe. Autizmus. Ne kerüljük ki a jelenség definiálását, a magunk módján, amelyről sok mindent tudni vélünk, de igazából fogalmunk sincs - egy-két jobban-rosszabbul sikerült film emlékezetétől eltekintve –, hogy mi az.”
Az élményt, a látványt még a szomorkás idő sem tudta elrontani, de a könyörtelenül záporozó eső elől az emberek együtt vonultak át a Csabagyöngye Kulturális Központba.


2018.04.27.
3710 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3502 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3629 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.062seconds